„Medicamente” din natură contra hipertensiunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

1 din 3 români suferă de hipertensiune arterială, considerată un adevărat „ucigaş tăcut”. Poţi ţine sub control valorile tensiunii prin intermediul farmaciei verzi, dar şi prin schimbarea stilului de viaţă.

Apariţia hipertensiunii (creşterea presiunii sângelui peste 140/90 mmHg) este influenţată de regimul alimentar bogat în grăsimi saturate, de stres şi de sedentarism, iar printre complicaţiile bolii se numără creşterea riscului de infarct sau de accident vascular cerebral, pierderea vederii şi apariţia afecţiunilor renale.

În cazul în care medicul şi s-a recomandat tratament medicamentos pentru hipertensiune, urmează cu stricteţe recomandările medicului. În acelaşi timp, poţi recurge şi la câteva ajutoare naturale.

Condimentele, un ajutor puţin cunoscut

Pe lângă faptul că oferă o aromă deosebită preparatelor culinare, condimentele au şi proprietatea de a scădea tensiunea arterială. Cel mai recomandat este usturoiul proaspăt, deoarece relaxează vasele de sânge şi le dilată, ceea ce uşurează circulaţia sângelui prin vene şi artere.

La fel de benefic este şi busuiocul, în special cel verde, întrucât are rol diuretic. Busuiocul poate fi presărat în supe, paste şi salate. Un alt condiment care nu trebuie să lipsească din bucătăria ta dacă eşti hipertensiv şi ai diabet este scorţişoara. Ea reglează nivelul zahărului din sânge, cu efecte benefice în hipertensiune.

Ceaiul de hibiscus reduce presiunea sângelui

Poţi reduce tensiunea arterială cu 12% dacă ai hipertensiune de gradul I (140-159/90-99 mmHg) consumând 2 căni cu ceai de hibiscus de 2 ori pe zi. Îl poţi  consuma rece sau cald, iar pentru un gust mai plăcut, poţi adăuga puţină miere. Şi efectul ceaiului de păducel este benefic împotriva valorilor crescute ale tensiunii.

Află mai multe remedii pe clicksanatate.ro

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite