Leacuri naturale pentru durerile de gât

Leacuri naturale pentru durerile de gât

Leacuri naturale pentru durerile de gât. FOTO: Arhivă Adevărul

Leacuri naturale pentru durerile de gât. Durerile în gât sunt destul de frecvente, mai ales în sezonul cald, când obişnuim să consumăm lichide sau alimente foarte reci, cum ar fi îngheţata. De asemenea, fumatul excesiv, poluarea şi aerul uscat provenit din aparatul de aer condiţionat se numără printre cauzele apariţiei durerilor în gât.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din fericire, nu trebuie să mai înghiţim siropuri sau tincturi cu gust dubios, deoarece există numeroase alte leacuri naturale pentru durerile de gât, pe care le ai chiar acasă.

Cea mai simplă şi eficientă metodă pentru a scăpa de supărătoarele dureri în gât este gargara.

Folosind ingredientele potrivite veţi reuşi să omorâţi microbii care cauzează inflamaţia iar durerea de gât va fi semnificativ ameliorată.

Iată câteva leacuri naturale pentru durerile de gât.


Leacuri naturale pentru durerile de gât. Gargară cu apă sărată

Una dintre cele mai eficiente metode naturale prin care puteţi scăpa de durerea în gât este gargara cu apă sărată. Sarea are efect antiseptic şi reduce cantitatea de apă din membranele mucusului, iar astfel se reduce inflamaţia care cauzează durerea. Amestecă jumătate de linguriţă de sare într-o cană cu apă caldă şi faceţi gargară, dar nu înghiţiţi amestecul. Pentru rezultate optime, erpetaţi procesul de patru ori pe zi.

Dacă nu vă place gustul, puteţi adăuga o linguriţă cu miere, ingredient care are proprietăţi antibacteriene, luptă cu infecţiile şi grăbeşte procesul de vindecare. De asemenea, mierea are efect tonic.

Leacuri naturale pentru durerile de gât. Mâncaţi usturoi crud

Usturoiul este considerat un antibiotic natural deoarece are proprietăţi antibacteriene şi antiseptice datorită substanţelor conţinute. Alicina conţinută de usturoi distruge bacteriile care cauzează inflamaţia, deci durerea de gât.

Mâncaţi un căţel de usturoi crud în fiecare zi sau amestecaţi câteva picături de ulei de usturoi într-o cană cu apă caldă şi faceţi gargară. La fel de eficiente sunt suplimentele de scoarţă interioară de ulm alunecos, o plantă care are efect antiinflamator, ameliorează problemele respiratorii şi combate durerea de gât.

Leacuri naturale pentru durerea de gât. Scorţişoară şi turmeric

Scorţişoara are efect antiiinflamator şi poate fi folosită ca leac împotriva durerilor de gât cauzate de o răceală. Amestecaţi o linguriţă de scorţişoară cu o linguriţă de piper negru şi adăugaţi o cană cu apă caldă. Puteţi pune şi câteva boabe de cardamom, care conferă o respiraţie plăcută. Faceţi gargară cu lichidul obţinut de trei ori pe zi.

Turmericul are proprietăţi antiseptice şi antiinflamatorii, fiind ideal pentru combaterea durerilor de gât. Adăugaţi un sfert de linguriţă de turmeric într-o cană cu apă caldă şi beţi cu înghiţituri mici dimineaţa, pe stomacul gol, timp de 3-4 zile.

Leacuri pentru durerile de gât. Ceai de nalbă

Nalba este o plantă care are multiple proprietăţi curative. Aceasta are efect antiinflamator, decongestiv,  emolient şi expectorant, fiind recomandată în special în afecţiunile aparatului respirator, în bronşite, laringite şi pentru uşurarea expectoraţiei. Se fierb 250 ml de apă şi se adaugă o linguriţă cu nalbă, se lasă 30 de minute, se strecoară, se adaugă o linguriţă cu miere şi se bea, câte trei căni pe zi.

Persoanele care suferă de diabet, gravidele şi femeile care alăptează fac parte din categoriile care nu ar trebui să consume astfel de ceai.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările