Leacuri din natură pentru sindromul premenstrual

Leacuri din natură pentru sindromul premenstrual

Bea câte 15 picături de tinctură de roiniţă de 3 ori pe zi.

Dacă lună de lună te confrunţi cu irascibilitate, dureri de cap, balonare sau alte... o sută şi ceva de simptome, s-ar putea să fii una dintre victimele sindromului premenstrual. Scapă de aceste senzaţii cu ajutorul remediilor din natură.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sindromul premenstrual sau PMS (premenstrual syndrome) îşi face prezenţa de obicei cu şapte până la zece zile înainte de instalarea menstruaţiei şi se manifestă printr-o serie de modificări la nivel fizic sau psihic. 

Intensitatea simptomelor diferă însă de la o femeie la alta, existând şi o formă mai gravă a acestei afecţiuni, ce necesită ajutor medical. 

Nu toate femeile suferă de sindrom premenstrual: crampe durereoase, balonări şi o stare de nervozitate sau de agitaţie. Dar, aproximativ 85% dintre acestea au, în perioada premergătoare menstruaţiei, cel puţin una din simptomele menţionate mai sus

Infuzia de păpădie

Toarnă 500 ml de apă clocotită peste 3 linguriţe de frunze uscate, acoperă cu un capac şi lasă la infuzat 10 minute. După răcire strecoară şi bea câte 2-3 ceaiuri pe zi. 

Tinctura de roiniţă

Pune la macerat 20 g de frunze mărunţite, în 100 ml alcool de 70 grade, timp de 2 săptămâni. Agită sticla zilnic, de câteva ori, apoi strecoară lichidul. Bea câte 15 picături de 3 ori pe zi. 
 
Infuzia de coada-racului
 
Toarnă peste o linguriţă de plantă uscată o cană de apă fierbinte ţi acoperă 10 minute. Strecoară ceaiul şi lasă la răcit. Bea 2 căni pe zi, după mesele principale. În amestec cu 1 linguriţă de miere, poţi face şi gargare pentru a trata problemele gingivale şi durerile în gât.

 

citeste totul despre: