Leacuri contra inflamaţiilor

Leacuri contra inflamaţiilor

Muşeţelul calmează durerile şi ajută la tratarea spasmelor tubului digestiv.

Pe lângă tratamentele medicamentoase, inflamaţiile pot fi tratate şi cu ajutorul plantelor şi alimentelor. Inflamaţia este o reacţie a organismului la o infecţie, iritaţie sau leziune. Poate afecta majoritatea organelor şi ţesuturilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Se manifestă prin înroşire, febră, umflare şi durere. Inflamaţia poate fi acută (răspunsul organismului la răni sau la infecţii) şi cronică (se manifestă prin apariţia unor efecte secundare care pot sta la baza mai multor afecţiuni). Cele mai frecvente inflamaţii apar la nivelul articulaţiilor şi se manifestă cel mai des prin dureri şi prin mişcări îngreunate. 

Ghimbirul ajută încheieturile

Este un antiinflamator şi un antireumatic recunoscut. Reduce inflamaţiile articulaţiilor, fiind recomandat adesea în artrită reumatoidă. O cană de ceai de ghimbir, după ce ai depus efort fizic, previne febra musculară şi durerea la nivelul încheieturilor. Decoctul se prepară din 10 g de rădăcină proaspătă de ghimbir, rasă, la 250 ml de apă clocotită. Se lasă la fiert 10 minute. Se îndulceşte cu miere şi se beau 2 căni pe zi. În cazul inflamaţiilor locale, de tipul luxaţiilor, se recomandă comprese cu ghimbir.

Muşeţelul alungă durerea

Datorită proprietăţilor antiseptice, muşeţelul calmează durerile şi reduce inflamaţiile. Se foloseşte extern sub formă de cataplasme şi intră în compoziţia băilor de leac. În uz intern, ajută la tratarea spasmelor şi inflamaţiilor tubului digestiv.  Infuzia de muşeţel se prepară din 2 linguriţe de flori la o cană de apă clocotită. Se beau 2-3 căni pe zi.

Descoperă alte leacuri eficiente contra inflamaţiilor pe clickpentrufemei.ro. 

 

Remedii naturale pentru ficatul inflamat

Remedii contra petelor de pe dinţi

 

 

citeste totul despre: