Leacuri din grădina mănăstirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Călugării români sunt cunoscuţi pentru harul lor duhovnicesc, dar şi pentru leacurile cu care alină suferinţele trupeşti ale credincioşilor. Încearcă şi tu câteva dintre remediile lor, ştiute de sute de ani şi transmise din generaţie în generaţie.

Usturoiul, recomandat împotriva tusei

Despre usturoi, călugării spun că este bun celor care au boli de plămâni, mai ales tuberculoză. Îi ajută să scape de tusea chinuitoare.

Cum îl foloseşti

Dacă n-ai probleme cu stomacul, usturoiul este un leac bun. Câţiva căţei de usturoi se iau în timpul mesei sau se înghit pe nemestecate. Remediul este indicat şi pentru hipertensivi.

Tămâia elimina pietrele la rinichi

Dintre leacurile folosite de călugări în mănăstirile din România, tămâia este unul dintre cele mai vechi. Vindecă sufletul şi trupul.

Părintele Casian de la Mănăstirea Gura Motrului recomanda un tratament cu tămâie şi cu ulei de măsline pentru eliminarea uşoară a pietrelor la rinichi.

Cum o foloseşti

Tratamentul durează 23 de zile. În prima dimineaţă, înghiţi pe stomacul gol un bob de tămâie şi o lingură cu ulei de măsline.

În următoarele zile, iei cu câte o bobiţă mai mult, până în ziua a 12-a, când se folosesc trei linguri de ulei cu tămâie. După aceea, scazi treptat numărul de boabe de tămâie,
până în a 23-a zi.

Apoi faci pauză o zi, după care trei zile bei câte două căni cu ceai de pelin, dimineaţa şi seara.

Citeşte articolul integral, pe clicksănătate.ro.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite