Leacuri pentru durerile de stomac

Leacuri pentru durerile de stomac

Pelinul, prin conţinutul său de subsanţe amare, stimulează digestia şi tratează durerile de stomac.

Alimentaţia, stresul, consumul de alcool alături de tutun pot avea consecinţe grave asupra sistemului digestiv. Tratamentele naturiste te pot ajuta să calmezi şi să tratezi durerile de stomac, dar trebuie însoţite de o dietă strictă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gastrita şi ulcerul sunt boli ale stomacului însoţite de o stare de disconfort, precum şi de dureri puternice. Mesele uşoare, dese, pot uşura simptomele.

Pelinul stimulează digestia

Pelinul, prin conţinutul său de subsanţe amare, stimulează digestia şi tratează durerile de stomac însoţite de balonare. Ceaiul de pelin se prepară prin infuzie, dintr-o linguriţă de plantă uscată la o cană cu apă. Se beau 1-2 căni pe zi, maximum 3 zile. Tinctura se prepară din 20 g plantă mărunţită, se macerează în 100 g alcool de 70⁰, timp de 7 zile.

Sunătoarea, bună în gastrită

Sunătoarea este un remediu bun în gastrită, ulcer gastric, precum şi dureri de stomac. Infuzia de sunătoare se prepară din 2 linguri de plantă mărunţită la o ceaşcă cu apă. Se bea câte o lingură, după fiecare masă. Se poate folosi o infuzie mai slabă dintr-o linguriţă de plantă la o ceaşcă cu apă. Se beau 2-3 ceaiuri pe zi.

Află pe Clicksanatate.ro ce alte remedii naturale combat durerile stomacale!

Alimentele care îţi afectează articulaţiile

Trucuri pentru a ţine în frâu diabetul

citeste totul despre: