Leacuri pentru dinţii sensibili

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arnica reduce inflamaţiile şi calmează durerile.
Arnica reduce inflamaţiile şi calmează durerile.

Îngheţata sau băuturile reci îţi dau dureri? Remediile din plante sau din anumite condimente alungă inflamaţiile şi durerile.

Această problemă afectează aproximativ 70% din populaţia globului şi se manifestă printr-o durere accentuată la nivelul dinţilor atunci când aceştia sunt expuşi alimentelor foarte calde sau foarte reci. În cazuri extreme, chiar şi o simplă înghiţitură de apă poate crea un disconfort accentuat.

Sensibilitatea dentară este cauzată de expunerea treptată a părţii mai moi a dintelui,  situată sub smalţul dintelui, care poartă numele de ,,dentină".

Dentina este străbătută de mici canale (canalicule) ce conţin terminaţii nervoase şi sunt pline cu fluid. Atunci când mâncăm sau bem alimente şi băuturi fierbinţi, reci sau dulci, ele pot face acest fluid să se mişte. Ca răspuns la mişcarea fluidului din canalicule, terminaţiile nervoase reacţionează prin declanşarea unei senzaţii bruşte de disconfort sau unei dureri scurte, ascuţite.

Din fericire, există plante care au grijă de dinţii sensibili!

Gel de arnică

Este una dintre cele mai bune plante pentru calmarea sistemului nervos. De asemenea, arnica reduce inflamaţiile şi calmează durerile.

Planta este foarte eficientă în tratarea dinţilor sensibili, vindecă rănile din cavitatea bucală şi calmează gingiile inflamate. Dacă şi tu te confrunţi cu această problemă, aplică gel de arnică (se găseşte la plafar) şi masează zonele sensibile.

Află pe clicksanatate.ro ce alte remedii naturale sunt recomandate pentru dinţii sensibili!

Top 3 obiceiuri care favorizează îngrăşarea

Ce boli sunt cauzate de consumul excesiv de carne

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite