La ce temperatură trebuie băut ceaiul şi de ce. Studiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Multe persoane se bucură să bea ceai, cafea sau alte băuturi fierbinţi. O cercetare publicată International Journal of Cancer arată însă că un astfel de obicei este riscant.

Băuturile foarte fierbinţi cresc cu 90% riscul de a dezvolta cancer esofagian, sugerează un studiu realizat în rândul a 50.000 de persoane, potrivit P.A .preluat de agerpres.ro.

Potrivit experţilor, consumul zilnic a 700 mililitri de ceai la o temperatură de 60°Celsius sau mai ridicată a fost „asociat în mod constant“ cu o creştere în proporţie de 90% a riscului de a dezvolta boala, în comparaţie cu persoanele care au consumat băuturi la temperaturi mai scăzute, potrivit unei cercetări apărute în  International Journal of Cancer.

Studiul a analizat obiceiurile de a bea a 50.045 de persoane cu vârste cuprinse între 40 şi 75 de ani care locuiau în nord-estul Iranului. În perioada realizării studiului, din 2004 până în 2017, au fost identificate 317 noi cazuri de cancer esofagian.
„Multe persoane se bucură să bea ceai, cafea sau alte băuturi fierbinţi. Însă, potrivit studiului nostru, consumul de ceai foarte fierbinte poate creşte riscul apariţiei cancerului de esofag şi, prin urmare, este recomandabil să se aştepte până când băuturile se răcesc înainte de a le bea“, a declarat principalul autor al studiului, medicul Farhad Islami, de la Societatea Americană pentru Cancer.

În 2016, Agenţia Internaţională de Cercetare a Cancerului - agenţie a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii - a clasificat consumul de băuturi foarte fierbinţi, la temperaturi de peste 65°C, ca fiind un agent cancerigen.
 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite