Ingredientul secret din ceai pentru a te menţine sănătos

Ingredientul secret din ceai pentru a te menţine sănătos

O alegere excelentă pentru sănătatea ta este să introduci în alimentaţia zilnică atât ceaiul cât şi tărâţele de grâu.

Acum că toamna pare să-şi intre treptat în drepturi, a venit şi vremea ceaiului. Iată ce trebuie să adaugi în el, dacă vrei să profiţi la maximum de calităţile acestuia!Summary

Ştiri pe aceeaşi temă

Ceaiurile din plante sunt o doză de vitalitate şi de sănătate pentru organismul uman cu ajutorul cărora poţi să tratezi o gamă largă de afecţiuni. Însă dacă alegi să adaugi în cana ta de ceai tărâţe de grâu, efectele benefice se vor dubla.

O alegere excelentă pentru sănătatea ta este să introduci în alimentaţia zilnică atât ceaiul cât şi tărâţele de grâu.

Cât de benefice sunt tărâţele de grâu

Datorită cantităţii mari de antioxidanţi pe care le conţin tărâţele de grâu şi mai ales vitamina B, tărâţele de grâu te ajută să scapi de problemele tranzitului leneş şi deficitar. Aminoacizii graşi esenţiali, carbohidraţii şi mineralele din tărâţe oferă organismului tău efecte antimicrobiene, antiinflamatoare, dar şi emoliante asupra stomacului. Nu trebuie uitat aspectul conform căreia consumul regulat de tărâţe îţi oferă un efect laxativ, reconfortant şi remineralizant.

Combinate cu ceai, acestea devin un adevărat tratament natural care poate trata o serie de afecţiuni printre care menţionăm afecţiunile renale, anemie, diabet, surplusul de kilograme, deficienţe ale glandelor endocrine şi cel mai important ajută la prevenirea apariţiei celulelor canceroase.

Practic vei beneficia de un cocktail natural plin de vitamine şi minerale. Pe lângă consumul acestora nu trebuie să te mai gândeşti decât la cantitatea de calciu necesară organismului, pe care o poţi procura din iaurt sau brânzeturi, plus câteva legume şi fructe zilnic. Astfel că aceste tărâţe merg de minune dimineaţa inclusiv cu un iaurt de băut.

Pentru fiecare linguriţă de tărâţe consumată este necesar cel puţin 250 ml de apă pentru ca efectele pozitive să nu întârzie să apară.

Află pe clicksanatate.ro cum să prepari apa de ţărâţe pentru prevenirea inflamaţiilor!

Dr. Anca Vişan: „Creierul nu rămâne la fel în timpul operaţiei“

Macul previne osteoporoza

citeste totul despre: