Infuzia de lavandă combate balonarea

Infuzia de lavandă combate balonarea

Dacă eşti uşor agitat şi nu poţi să dormi, bea, înainte de culcare, un ceai de lavandă.

Lavanda poate fi un ingredient al parfurmurilor sau al produselor de îngrijire favorite, dar şi planta la care apelezi atunci când te simţi balonat sau când nu poţi dormi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dacă ai probleme cu gazele intestinale şi te umfli, ţi-e greaţă, ceaiul de lavandă te poate ajuta să elimi acest disconfort. Polifenolii din lavandă previn dezvoltarea bacteriilor din intestin şi astfel nu se vor mai crea gaze.

Ştiai că apa şi ceaiul de lavandă hidratează pielea. Fă ceaiul (o cantitate generoasă de flori de lavandă) şi lasă-l să se răcească, apoi varsă-l într-o sticlă cu pulverizator. Spală-te pe faţă cu el. După aceea, stropeşte-te cu apă de lavandă (găseşti în magazinele naturiste). De asemenea, lavanda este un remediu natural contra pierderii părului.  

Alungă şi insomnia sau durerile de cap

Unii fitoterapeuţi afirmă că are proprietăţi sedative, ajutându-te să dormi. Insomniile cronice necesită consultul medicului şi nu se tratează aşa. Bea înainte de culcare o cană cu ceai de lavandă pentru un somn odihnitor. Dacă eşti uşor agitat şi nu poţi să dormi, ai putea bea, înainte de culcare, un ceai de lavandă (din flori proaspete sau uscate).

Este cunoscut pentru proprietăţile sale cu efect de calmare. De asemenea, uşurează durerile de cap, combate anxietatea, calmează durerile de dinţi. Lavanda are rolul de a linişti sistemul nervos şi de a îl încetini pe cel cardiocascular, astfel încât să elibereze constricţia (strângerea) vaselor de sânge care pun presiune pe zona capului. Ai nevoie de 2 linguriţe de flori de lavandă şi 4 căni de apă. Adaugă florile în apa fiartă şi lasă-le să stea 15 minute. Strecoară şi bea-l într-un loc liniştit până trece durerea.  Vara ai putea să îl bei rece.

Află ce poţi trata cu ulei de levănţică!

Ce te privează de complicaţii ale hipertensiunii

Aşa nu-ţi afectezi sănătatea în timp ce te relaxezi!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările