Infuzia de troscot te scapă de tuse. Ce alte indicaţii mai are planta de care te împiedici peste tot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banalul troscot care creşte pe terenuri virane, pe marginea drumurilor şi chiar în locuri bătătorite conţine siliciu solubil care ajută la combaterea diareei. Planta este recomandată şi în afecţiunile respiratorii.

Vremea capricioasă  tinde să ne ţină mereu cu nasul în batistă, iar ceaiurile de plante sunt principalele ajutoare când vine vorba despre viroze, însoţite sau nu de nesuferita tuse.

Ce se ştie mai puţin este că infuzia de troscot, o plantă banală care creşte până şi în şanţuri conţine siliciul solubil care ajută în afecţiunile căilor respiratorii. Este recomandat în special ca antitusiv şi remineralizant, dar şi ca adjuvant în tuberculoza pulmonară.

Troscotul  mai conţine, printre altele, taninuri, vitamina C, zaharuri şi săruri minerale, fiind indicat ca antidiareic, diuretic şi antiinflamator.

Potrivit „Ghidului plantelor medicinale şi aromatice de la A la Z“, semnat de doctorul în farmacologie Ovidiu Bojor, troscotul se utilizează sub formă de infuzie, preparată dintr-o linguriţă din părţile aeriene ale pantei la o cană de apă. Se bea până la un litru pe zi şi nu are contraindicaţii.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite