Gutuile, leacul-minune al toamnei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grecii ofereau gutuile drept ofrandă Afroditei, în semn de preţuire, în timp ce romanii le foloseau ca să scape de farmece. Între timp, au fost descoperite nenumărate beneficii pe care aceste fructe aromate, dulci-acrişoare le au asupra sănătăţii.

Gutuile au acţiune antiseptică, antiinflamatoare şi diuretică, iar antioxidanţii din aceste fructe ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi, care au un rol nociv, favorizând apariţia unor afecţiuni, îmbătrânirea pielii şi a vaselor de sânge.

Stimulează imunitatea

Cum gutuile au un conţinut ridicat de vitamina C (asigură 23% din necesarul zilnic al organismului) cât şi de minerale, precum fosfor, potasiu, fier şi magneziu, se numără printre fructele care au mare grijă de sistemul tău imunitar. Astfel, previn apariţia răcelilor şi a gripei. Este indicat să mănânci câte o gutuie proaspătă, în fiecare zi, timp de 2-3 săptămâni. Gutuile proaspete sunt recomndate şi pacienţilor cu cancer, căci conţin vitamina B17, care ajută la distrugerea celulelor canceroase, potrivit mai multor studii recente.

Descoperă mai multe beneficii ale gutuilor AICI. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite