„Fructul îngerilor” – beneficiile fructului de Papaya pentru sănătatea organismului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Papaya a devenit cunoscut la scară mondială în momentul în care a fost prezentat drept unul din principalele fructe recomandate pentru menţinerea frumuseţii şi tinereţii, publicitatea acestui aliment având grup-ţintă femeile de vârsta a doua.

Originea fructului de Papaya poate fi regăsită în America Centrală şi nordul Americii de sud, în perioada contemporană fiind cultivat în majoritatea zonelor tropicale şi exportat în aproape toate ţările din lume.  

„Fructul îngerilor” este bogat în vitamine, cele mai mari concentraţii fiind cele de vitamina C, magneziul, potasiul, fierul, calciu şi betacaroten.  

Beneficiile fructului de Papaya sunt numeroase, dar vom începe prin acelea care sunt şi sursa de inspiraţie pentru expresia „fructul îngerilor”:

1. Extractele de Papaya sunt folosite pentru produsele destinate înfrumuseţării şi menţinerii tinereţii, prin reducerea ridurilor, dar şi pentru rezistenţa dată părului şi unghiilor.

2. Conţinutul său de antioxidanţi este un remediu împotriva diferitor tipuri de cancer, fiind şi un bun energizant.

3. Prin suprimarea secreţiei de progesteron la femei, fructul de Papaya are proprietăţi contraceptive. În ţări precum India, Pakistan şi Sri Lanka, femeile folosesc acest fruct pentru a înlătura posibilitatea sarcinilor nedorite.

4. Este indicat în dietele de slăbire, Papaya având doar 39-40 de calorii la 100 de grame.

5 .Seminţele de Papaya sunt pisate  şi utilizate în mâncăruri datorit proprietăţilor antiinflamatoare şi analgezice.

6. „Fructul îngerilor” este recunoscut şi pentru ajutorul dat în accelerarea proceselor de cicatrizare a rănilor şi în vindecările postoperatorii.

7. Persoanele cu probleme digestive pot consuma cu încredere acest fruct pentru a scăpa de indigestii sau constipaţii.

8. Previne arsurile solare şi cancerul de piele datorită conţinutului de beta-caroten. Aceasta substanţă se depune la nivelul pielii, având rol protector.

9. Consumul fructului de Papaya scade glicemia, fiind indicat şi diabeticilor. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite