Florile de tei reduc inflamaţiile mucoaselor respiratorii. Ce alte beneficii are infuzia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ceaiul de tei are efect calmant şi combate simtomele răcelilor
Ceaiul de tei are efect calmant şi combate simtomele răcelilor

Florile de tei conţin mucilagii (polizaharide) şi alte substanţe care stimulează transpiraţia şi reduc inflamaţiile căilor respiratorii. Uleiul esenţial de tei are acţiune hipotensivă şi astringentă.

Ceaiul este băutura cea mai eficientă când afară temperatura scade mult sub 0 grade Celsius, iar virozele ne pândesc la tot pasul. Printre infuziile utile în combaterea simtomelor răcelii este şi cea de flori de tei. Acestea conţin substanţe – polizaharide, taninuri, flavonoide – care stimulează transpiraţia, reduc inflamaţiile mucoaselor respiratorii şi, totodată, reduc tensiunea.

Tot datorită mucilagiilor, florile de tei au acţiune emolientă şi expectorantă în bronşite, la fel ca şi rădăcinile, potrivit „Ghidului plantelor medicinale şi aromatice“, coordonat de doctorul farmacolog Ovidiu Bojor.

Potrivit aceleiaşi surse, infuzia de tei se recomandă ca sedativ nervos, în tulburările de somn. Sub formă de băi, acţiunea sedativă se recomandă şi la copiii mici.

Infuzia se prepară dintr-o linguriţă de flori cu sau fără fără frunze la o cană cu apă. Se beau 2-3 căni pe zi, îndulcite cu miere.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite