Detoxificarea naturală în doar şapte zile, un cadou pentru ficat, după masa de Sărbători

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Perioada Sărbătorilor de Iarnă a sosit cu multă bucurie, dar şi cu mese îmbelşugate (şi gustoase), de multe ori stropite cu alcool. Să nu uităm de cozanaci, prăjituri, torturi. Am luat câteva kg în plus, sistemul digestiv, ca şi ficatul, a fost suprasolicitat, deci este momentul să ne oferim un mic repaus alimentar.

 Vă propun o cură de detoxifiere rapidă ce poate dura aprox 7 -10 zile. Vă ajută la îmbunătăţirea digestiei, refacerea hepatică, detoxifiere generală. 

  

 Va trebui să urmaţi catega reguli simple : 

  

 -renunţaţi la orice fel de mâncare fast-food, patiserie, dulciuri, făină albă, zahăr; 

  

 -consumaţi zilnic suc proaspăt preparat de pătrunjel, ţelină, sfeclă roşie, morcov (150-200 ml) 

  

 -preparaţi-vă o  supă/ciorbă de legume, acrită cu zeamă de varză sau borş 

  

 -mâncaţi salate asortate şi colorate: roşii cherry, ardei gras (roşu, portocaliu, verde), salată verde, castraveţi, varză albă/roşie; adăugaţi ulei presat rece din seminţe cânepă 

  

 -asezonati mâncărurile gătite cu multe condimente aromatice, care îmbunătăţesc digestia şi combat balonarile, graţie uleiurilor volatile pe care le conţin -ghimbir, mărar, pătrunjel, rozmarin, mentă, şofran, cimbru, busuioc, salvie, coriandru, fenicul, chimen; aceleaşi condimente le puteţi consumă şi sub formă de infuzie (1-2 căni/după masă); ghimbirul poate fi consumat şi sub formă de capsule, ceai sau rădăcină rasă, deoarece uşurează digestia şi absoarbe gazele intestinale. 

  

-consumaţi crucifere: conopidă, broccoli, varză bruxelles (fierte puţin la abur) 

  

 -consumaţi zilnic 1 iaurt/sana/chefir/ natural, eventual cu ½ linguriţă de scorţişoară pudra (ajută le reglarea valorilor colesterolului sanguin şi glicemiei) 

  

 -consumaţi alge 

 Este bine ca această alimentaţie naturală şi sănătoasă să fie combinată cu administrarea de : 

  

 -consumaţi în fiecare zi ceai alb, sau ceai verde, sau oolong, sau pu-erh; aprox 2-3 căni/zi, cu adaos de zeamă de lămâie (şi eventual 1 linguriţă de miere); puteţi asocia şi ceai soc , ceai păpădie, ceai urzică, anghinare, coadă-calului, coada-şoricelului, museţel, nalbă mare, sunătoare, lavandă (2 căni/zi) 

  

 -apa plată (de preferat călduţă) şi lămâie (băută dimineaţă pe stomacul gol şi seara înainte de culcare) 

  

 -suc de orz verde, cu putere detoxifiantă, antioxidantă şi regeneratoare foarte puternică 

  

 -suc de aloe vera, care îmbunătăţeşte digestia şi ajută la detoxifierea digestivă 

  

 -suplimentele cu Spirulină şi Chlorella sunt deosebit de benefice, ajută la eliminarea toxinelor acumulate, reglează metabolismul, sunt o sursă de aminoacizi, minerale, vitamine, fibre, clorofilă, cu efect regenerant la nivel celular şi protector împotriva radicalilor liberi. 

  

Tot pentru îmbunătăţirea digestiei se poate utiliza şi bitterul suedez, 2-3 linguriţe/zi, diluat într-un pahar cu apă plată, cu 30 de minute înainte de masă; aceeaşi acţiune o au şi vinurile medicinale (mentă, mărar, grepfrut, mure)- se administrează 25-50 ml de vin medicinal, înainte de masă; sau ulei volatil de mentă, de cimbru (în proporţia de 2:1), câte 3 picături de amestec, de 3 ori pe zi,cu puţină apa. 

  

Pentru sistemul hepato-biliar, deosebit de solicitat în această perioadă, este bine să consumăm plante ce stimulează secreţia şi excreţia de bilă, îmbunătăţesc digestia grăsimilor; păpădie, cicoare, sunătoare, anghinare, consumate sub formă de ceai, tinctura sau capsule, cu 30 min înainte de masă. Aceste plante au acţiune benefică şi asupra ficatului, pentru acesta vom asocia şi armuraiul (care detoxifică şi regenerează celula hepatică-se) care se administrează sub formă de pulbere (1 linguriţă rasă de pulbere de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol), infuzie combinată (3 căni pe zi), ulei extravirgin din seminţe de armurariu (1-2 linguri pe zi). Se face o cură de aprox 21-30 zile; pentru potenţarea efectelor, se administrează în paralel cu cură de păstură-doza recomandată este de 10-20 g/zi, în doză unică sau în două reprize, la 30-45 de minute după masă, timp de 30 zile, se pot face 3-4 cure/an 

  

Gemoterapia cu radice de porumb, mlădiţe de alun, mlădiţe de rozmarin, este deosebit de eficientă pentru refacerea celulei hepatice; se fac cure de 2-3 luni. 

În plus, nu uitaţi de:

 -mişcare zilnică în aer liber (15-30 min) 

  

 -şedinţe de reflexoterapie, masaj terapeutic şi drenaj limfatic, care ajută la eliminarea toxinelor, îmbunătăţirea metabolismului şi digestiei, creşterea tonusului fizic şi psihic (10 -12 şedinţe) 

  

 -şedinţe de reflexoterapie polarizată şi respiraţie profundă pentru echilibrarea energetică a organismului 

  

 Un AN NOU sănătos şi luminos să aveţi ! 

  

  

  

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite