Descoperă beneficiile arborelui de tuia

Descoperă beneficiile arborelui de tuia

Înainte de a lua remedii din tuia, cere sfatul medicului

Chiar dacă nu ţi se pare cunoscută, sigur ai trecut pe lângă o tuia cel puţin o dată în viaţă. Plantă decorativă, tuia are puterea de a trata multe afecţiuni.

În frunzele ei şi în muguri se găsesc uleiuri volatile cu proprietăţi terapeutice extraordinare. Totuşi, tuia este parţial toxică, din cauza tuionei, o substanţă care îi dă şi mirosul. Înainte de a o administra pe cale internă, e bine să consulţi medicul.

Calmează durerile reumatismale

Compresele cu macerat de tuia, aplicate o dată la două zile, scad durerile produse de gută sau de artrită. Maceratul se prepară din 200 g de frunze verzi mărunţite şi un litru de ţuică. Se lasă 10 zile la macerat. Util este şi masajul de două ori pe zi cu unguent de tuia.

Leac contra negilor

Aplică dimineaţa şi seara macerat de tuia pe suprafaţa negilor. O altă variantă este să îmbibi un tampon cu macerat şi să-l aşezi pe locul afectat, acoperind cu un plasture. Îl menţii timp de o zi, apoi repeţi procedura timp de două săptămâni.

 

Citeşte mai multe pe clicksanatate.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările