De ce sunt valoroase seminţele

De ce sunt valoroase seminţele

Seminţele sunt bogate în magneziu, zinc, potasiu, fier, seleniu, calciu, vitaminele A, B, C, E.

Sunt sănătoase şi sunt la îndemână. Din păcate, cei mai mulţi dintre români preferă seminţele prăjite şi sărate celor crude, ceea ce, ca opţiune alimentară, nu e bine deloc. Dacă vrei să profiţi din plin de calitatea extraordinară a seminţelor, trebuie să le consumi crude.

Ştiri pe aceeaşi temă

Seminţele sunt bogate în magneziu, zinc, potasiu, fier, seleniu, calciu, vitaminele A, B, C, E. Pentru că sunt punctul 0 al plantelor, nu e de mirare că sunt alimente complexe. Sunt atât de dense în elemente nutritive, încât sunt foarte săţioase. Pot constitui, în sine, o masă, mai ales dacă sunt combinate între ele.

Sunt de evitat seminţele prăjite sau sărate, dar poţi să le perpeleşti 20 de secunde într-o tigaie, pe foc, pentru sporirea intensităţii aromei.

Pont

Păstrează mereu la îndemână un borcan cu seminţe crude de dovleac, unul cu seminţe de floarea-soarelui, de in, cânepă, chia şi susan. Mai ales susanul e o sursă excelentă de calciu, esenţial pentru densitatea osoasă.

Seminţe de floarea-soarelui

100 g
Calorii 584 mg
Proteine 26,5
Lipide 45 g
Carbohidraţi 22,5 g

Află pe clicksanatate.ro ce beneficii aduc seminţele sănătăţii

 

Analize pentru diagnosticarea bolilor de rinichi

 

Ce simptome dă carenţa de fier

citeste totul despre: