De ce nu trebuie să-ţi lipsească ghimbirul din casă

De ce nu trebuie să-ţi lipsească ghimbirul din casă

Infuzia de ghimbir are efecte miraculoase atunci când vine vorba de recăpătarea energiei.

În ayurveda, medicina tradiţională indiană, ghimbirul este un condiment minune, cu statut de medicament. Planta, care creşte în Africa, India şi sudul Asiei, are efecte spectaculoase pentru sistemul digestiv, proprietăţi anticancerigene şi tratează cu succes numeroase alte afecţiuni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ghimbirul conţine calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu, proteine, carbohidraţi, fibre alimentare, seleniu, sodiu, vitaminele C, E şi B6.
Iată, aşadar, câteva dintre calităţile miraculoase ale ghimbirului!

Elimină oboseala datorită efectului său puternic energizant

Infuzia de ghimbir are efecte miraculoase atunci când vine vorba de recăpătarea energiei. În plus, infuzia este benefică pentru combaterea stărilor de oboseală şi de letargie. În plus, ghimbirul are capacitatea de a ridica moralul.

De asemenea, ceaiul de ghimbir este ideal de consumat în timpul iernii, întrucât creşte temperatura corpului şi te fereşte astfel de frig.

Combate febra musculară

Dacă ai făcut efort fizic intens şi s-a instalat febra musculară, poţi atenua disconfortul consumând zilnic puţin ghimbir proaspăt. De altfel, specialiştii americani au demonstrat că durerile musculare sunt semnificativ atenuate în cazul persoanelor care iau zilnic, după programul de sport, câte 2 grame de praf de ghimbir.

Află pe clicksanatate.ro de ce nu trebuie să-ţi lipsească ghimbirul din casă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările