De ce e bine să consumi fistic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Specialiştii susţin că fisticul ajută la reducerea colesterolului rău din organism (LDL).
Specialiştii susţin că fisticul ajută la reducerea colesterolului rău din organism (LDL).

Originar din Orientul Mijlociu, fisticul este un fruct apreciat datorită beneficiilor pe care le are asupra organismului. Iată de ce este bine să-l incluzi în dietă:

Te ajută să slăbeşti

Dacă te-ai decis să scapi de kilogramele în plus, include fisticul în dieta ta. Consumă-l pe post de gustări între mese. Acest fruct este recomandat datorită puţinelor calorii pe care le are. 50 de fructe echivalează cu aproximativ 170 de calorii. Fisticul este, fără îndoială, un fruct hrănitor, dar trebuie să controlezi cantitatea pe care o consumi, pentru a slăbi.

Protejează inima

Specialiştii susţin că fisticul ajută la reducerea colesterolului rău din organism (LDL). Cei care includ în alimentaţie fisticul ţin departe bolile de inimă. În plus, acest fruct conţine antioxidanţi, fitochimicale, cum sunt carotenul, luteina, antioxidanţii polifenolici şi vitamina E. Aceşti compuţi ajută la eliminarea radicalilor liberi care distrug celulele. Acest proces este important în reducerea formării inflamaţiilor în vasele de sânge, inflamaţii care duc la apariţia bolilor de inimă.

Citeşte despre celelalte beneficii ale fisticului pe clickpentrufemei.ro.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite