Cura cu suc de mărar îţi protejează rinichii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mărarul este folosit pentru condimentarea mâncărurilor şi pentru tratarea diferitelor boli. Acesta ajută la tratarea şi prevenirea multor probleme de sănătate. Valoare terapeutică au atât frunzele, cât şi seminţele.

Mărarul conţine cantităţi apreciabile de potasiu, sulf şi sodiu, vitaminele A, B1 şi C. Uleiul volatil de mărar conţine între 40-60% carvonă.

Ca toate legumele condimentare, frunzele de mărar au proprietăţi tonic-aperitive şi stomahice. Totodată, ele stimulează diureza şi eliminarea gazelor din stomac. Seminţele de mărar sunt puternic carminative, fiind utile în combaterea insomniilor.

Sub formǎ de infuzie mǎrarul stimuleazǎ sistemul digestiv, seminţele opresc sughiţul, durerile de cap, tusea, stimuleazǎ lactaţia, ajutǎ la eliminarea gazelor intestinale, la diminuarea crampelelor şi are acţiune de antiseptic intestinal.

Mǎrarul opreşte sughiţul, stimuleazǎ pofta de mâncare şi poate chiar sǎ îmbunǎtǎţeascǎ libidoul şi tonusul general.  În cazul retenţiei de apǎ, a spasmelor gastrice, a surplusului de greutate, sau în ulcere, este recomandat a să bei o infuzie de mǎrar de 2 -3 ori pe zi.

Poţi beneficia de proprietăţile sale prin administrarea sucului de mărar.

Cum să prepari sucul de mărar

Mixează o mână de frunze proaspete de mărar cu 4 linguri de apă, după care, lasă jumătate de oră la macerat. Sucul se consumă imediat sau se păstrează la frigider, nu mai mult de 4 ore.  Nu se administrează singur, ci diluat în puţin suc de rădăcină de morcov.

Află pe clicksanatate.ro pentru ce afecţiuni este indicat sucul de mărar!

Ce legătură există între colesterol şi menopauză

Cartofii dulci previn constipaţia

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite