Cum să tratezi naturist durerile de gât

Cum să tratezi naturist durerile de gât

Cele mai indicate plante sunt: pătlagina, muşeţelul, teiul, gălbenelele, podbalul, nalba, lumânărica şi echinacea.

Senzaţie de usturime şi de furnicături la nivelul gâtului? Ştim cu toţii cât de supărătoare sunt aceste simptome care însoţesc durerea de gât. Iar acum, în sezonul rece, avem tot mai multe astfel de episoade. Descoperă în articolul nostru ce remedii te ajută să le tratezi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Durerea de gât apare, cel mai adesea, în cadrul răcelilor şi gripei, însă poate surveni şi în urma simplei inspirări a aerului rece. Adevărată poartă de intrare pentru virusuri şi bacterii, gâtul se poate inflama uşor mai ales în sezonul rece, când infecţiile respiratorii ne dau de cap. Fie că este vorba despre un „roşu în gât” sau despre laringită, faringită sau amigdalită, poţi apela la farmacia verde pentru a le veni de hac.

Infuzia de pătlagină, adevărat balsam 

Pentru calmarea durerilor de gât, poţi încerca infuziile călduţe de plante, care acţionează ca un adevărat pansament. Cele mai indicate plante sunt: pătlagina, muşeţelul, teiul, gălbenelele, podbalul, nalba, lumânărica şi echinacea. Infuziile se prepară dintr-o linguriţă de plantă la o cană cu apă şi se pot consuma călduţe pe toată perioada în care este prezent disconfortul de la nivelul gâtului. Pentru potenţarea efectului benefic, este bine ca aceste ceaiuri să fie îndulcite cu miere.

Un alt remediu indicat este decoctul de coajă de salcie. Acesta se prepară din 10 g de coajă mărunţită, care se fierbe în 200 ml de apă timp de jumătate de oră. Din acest decoct se iau câte 4 linguriţe pe zi, până se observă semne de îmbunătăţire.

Află pe Clicksanatate.ro ce plante sunt de ajutor în amigdalită!

5 ajutoare din natură în detoxificare

Acest suc îţi reduce colesterolul!

citeste totul despre: