Cum tratezi fără antibiotice durerile în gât şi infecţiile urinare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Infuzia de soc face minuni în caz de sinuzită
Infuzia de soc face minuni în caz de sinuzită

Antibioticele nu sunt recomandate pentru tratarea durerilor în gât, a infecţiilor sinusurilor sau ale tractului urinar, bronşitei decât dacă sunt diagnosticate ca fiind de natură bacteriană, dacă simptomele durează de mai mult de o săptămână şi dacă sunt însoţite de febră peste 38 de grade Celsius.

Consumul de antibiotice este mult mai mare decât ar trebui pentru că, pe de o parte, medicii le prescriu cu prea mare uşurinţă, iar pe de alta pentru că pacienţii înşişi se tratează după ureche. Antibioticele nu sunt eficiente în cazul infecţiilor virale, nu le limitează acestora durata şi severitatea, reamintesc medicii.

În cazul infecţiilor virale un antibiotic nu face decât să omoare bacteriile slabe lăsându-le teren liber celor mai puternice şi dezvoltând o rezistenţă a organismului în faţa acestui tip de medicament.

În patru boli, farmacistul Earl Mindell recomandă în „Noua biblie a vitaminelor“  o serie de remedii naturale. Pentru durerile în gât indicaţia este să se dizolve o picătură de ulei esenţial de portocal amar – un antibacterian natural - şi un sfert de linguriţă de sare într-o cană de apă călduţă. Cu acest amestec se face gargară de două ori pe zi. Ceaiul care conţine rădăcină de lemn dulce, echinaceea şi genţiană poate ameliora simptomele şi grăbi vindecarea.

Pentru sinuzită se amestecă zilnic 20 de picături de extract de sâmburi de struguri în apă, suc sau ceai. De asemenea, un supliment de vitamina A poate ajuta la vindecarea mucoaselor.

Pentru infecţiile tractului urinar se beau zilnic 250 ml de suc neîndulcit de merişor şi de afine. Potrivit aceleiaşi surse, la fel de eficientă este şi plana numită strugurii ursului, doza recomandată fiind de două capsule de două ori pe zi.

Pentru bronşită infuzia de soc face minuni. Infuzia se prepară dintr-o linguriţă de flori de soc şi o jumătate de linguriţă de boabe de soc la o cană de apă fierbinte, la care se adaugă o linguriţă de miere. Se consumă 2-3 ceşti pe zi.

Dacă simtomele nu se ameliorează în 24 de ore sau dacă febra trece de 38 de grade Celsius, atunci e bine să mergi la medic pentru un consult.

În cazul în care medicul  v-a prescris antibiotice, maximizaţi-le efectul luându-le cu ceai verde, evitaţi antiacidele care sacd cu 90% efienţa medicamentelor şi luaţi probiotice cu două ore înainte sau după antibiotic pentru a preveni diareea şi infecţiile intestinale.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite