Cum te protejezi de candidoză în mod naturist

Cum te protejezi de candidoză în mod naturist

Iaurtul, kefirul, sana conţin probiotice care susţin imunitatea şi sprijină organismul să lupte împotriva infecţiilor.

O ciupercă care trăieşte în organismul uman, cunoscută sub denumirea de Candida Albicans, în momentul multiplicării modifică echilibrul natural al florei şi astfel apare candidoza.

Ştiri pe aceeaşi temă

Atunci când această ciupercă se dezvoltă excesiv te poţi confrunta cu simptome precum oboseală, obezitate, dureri articulare sau sindromul intestinului iritabil.

Fiind una dintre cele mai frecvente infecţii fungice, candida trăieşte în sistemul digestiv uman, poate pătrunde în sânge şi de aici poate ajunge extrem de uşor în tot organismul.

Se regăseşte în flora vaginală fără a provoca vaginită, însă aceasta se activează în momentul în care se petrec anumite schimbări la nivel celular iar flora intestinală şi cea vaginală este afectată.

Motivele care favorizează apariţia acestei afecţiuni sunt diverse de la utilizarea accentuată a antibioticelor până la un consum exagerat de zahăr sau un nivel ridicat de stres.

Cum se manifestă vaginita

Când anumite substanţe din interiorul vaginului irită zona sau sunt prezenţi anumiţi agenţi infecţioşi atunci se produce inflamarea vaginului, afecţiune cunoscută sub denumirea de vaginită.

Principala cauză a acestei afecţiuni este infecţia fungică provocată de Candida Albicans şi imediat cum această ciupercă a început să se multiplice excesive te poţi confrunta cu senzaţia de mâncărime sau usturime la nivel vaginal, posibile iritaţii sau inflamaţii atât la nivel vaginal cât şi vulvar, dar şi cu secreţii de diferite culori şi vâscozităţi, miros neplăcut, usturime la urinare şi durere în timpul actului sexual. Din păcate, candidoza vaginală poate fi recurentă afectând mai ales persoanele cu vârste între 20-30 de ani.

Află pe Clicksanatate.ro cum să previi infecţia cu Candida!

Ce se întâmplă când iei antibiotice fără reţetă?

Cele mai sănătoase alimente de post

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: