Cum poate fi stimulată fertilitatea prin reflexologie

Cum poate fi
stimulată fertilitatea prin reflexologie

Anumite puncte de pe talpă reduc stresul şi ajută la echilibrarea hormonală

Reducerea stresului şi îmbunătăţirea echilibrului hormonal au un impact semnificativ asupra fertilităţii. Acasă, se poate realiza un masaj reflexologic de trei ori pe săptămână, dacă timpul permite.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dezechilibrele hormonale şi stresul vieţii cotidiene pot constitui piedici în calea celor care vor să devină părinţi. Specialista britanică în sănătate şi nutriţie dr. Marilyn Glenville, membră a Societăţii Regale de Medicină şi Nutriţie, recomandă în Cartea sănătăţii femeii câteva exerciţii de reflexologie care pot da o mână de ajutor în lupta împotriva infertilităţii.

Astfel, într-un lighean cu apă caldă se ţin picioarele, timp de 10 minute, după care se şterg uşor. Se pun în palmă 3 picături de ulei relaxant pentru masaj  - 15 picături de ulei de lavandă şa 6 linguriţe de ulei de migdale dulci – sau ungeţi palmele cu puţină cremă pe care o folosiţi în mod obişnuit.

Stând pe scaun, puneţi piciorul stâng pe genunchiul drept şi cu mâna dreaptă apăsaţi talpa, cu precădere în zona călcâiului, care în reflexologie corespund organelor de reproducere. Faceţi acest lucru de 2 sau 3 ori.

Apoi, apăsaţi partea inferioară a degetului mare de la piciorul stâng, folosind o prsiune fermă, dar să nu doară. Această zonă corespunde glandei hipofize, responsabilă de reglarea hormonilor de reproducere. Faceţi acest lucru timp de încă 2-3 minute.

Când aţi terminat de masaj piciorul stâng, repetaţi şi la piciorul drept.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările