Cuişoarele tratează răcelile şi infecţiile respiratorii

Cuişoarele tratează răcelile şi infecţiile respiratorii

Cuişoarele relaxează musculatura netedă a tractului gastrointestinal, ameliorând greaţa, diareea, balonările, şi durerile de stomac.

Cuişoarele sunt bobocii uscaţi ai florii arborelui de cuişoare, cunoscuţi pentru aroma pe care o dau, precum şi pentru beneficiile surprinzătoare asupra sănătăţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sunt bogate în antioxidanţi şi sunt o excelentă sursă de mangan, de acizi graşi omega-3, vitamina K, vitamina C, calciu, magneziu şi fibre. În medicina cuişoarele sunt folosite ca antifungic, agent antibacterian, antiseptic şi analgezic. Pot fi consumate în supe, ciorbe, ceaiuri, cafea, sosuri fierbinţi şi chiar în orez. 
 
Atenuează durerea de dinţi

Poţi ameliora temporar durerea dintelui mestecând uşor un cuişor de trei-patru ori pe zi. De asemenea, tamponarea dintelui dureros sau a gingiei cu puţină vată pe care pui ulei de cuişoare va atenua durerea. Un beneficiu suplimentar este acela că uleiul de cuişoare va trata şi infecţiile dentare. 
 
Combat tulburările digestive
 
Cuişoarele ajută la relaxarea musculaturii netede a tractului gastro-intestinal, ameliorând stările de vomă, diareea, balonările, sau durerile de stomac. Uleiul de cuişoare este puternic şi poate irita stomacul. De aceea, este bine să le consumi sub formă de decoct. 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările