Cojile de ouă te refac după dereglările digestive

Cojile de ouă te refac după dereglările digestive

Cojile de ouă te pun pe picioare după o indigestie.

Oul reprezintă unul din cele mai hrănitoare alimente din lume ce poate fi gătit în multe feluri. Cercetătorii care au studiat acest aliment au ajuns la concluzia că în coaja oului se regăsesc substanţe nutritive, motiv pentru care, în cazul în care te confrunţi cu o indigestie, pulberea din coji de ouă îţi poate fi de folos.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alimentaţia joacă un rol important în menţinerea sănătăţii tale. Unul dintre cei mai importante substanţe nutritive care se regăsesc în această pulbere este calciul, esenţial pentru sănătatea masei osoase.

Previne osteoporoza

Calciul este un element important atunci când vorbim despre oasele corpului uman şi nu numai. O alimentaţie corespuzătoare cu suficient calciu şi mişcare adecvată pot face diferenţa dintre sănătate şi boală.

Osteoporoza este o afecţiune cauzată, printre altele, şi de carenţa de calciu. Odată cu înaintarea în vârstă este indicat să acordăm o atenţie sporită acestui element. Apa este extrem de importantă deoarece contribuie la hidratarea ţesuturilor osoase.

Te pune pe picioare după o indigestie

Nu doar calciul este atuul cojilor de ou. Se pare că acestea sunt indicate şi în cazul în care ai parte de chinuitoarele dureri de stomac cauzate de indigestie. Ouăle ar trebui să se regăsească printre alimentele consumate săptămânal, iar cojile lor pot fi puse la uscat, apoi măcinate cu ajutorul unei râşniţe.

Prin fierberea oului, vei distruge toţi microbii existenţi pe suprafaţa cojii, de aceea o poţi pune pur şi simplu la uscat. O poţi pune şi 10 minute în cuptorul încălzit în prealabil. La final, te poţi ajuta de răşniţă.

Află pe clicksanatate.ro cum se foloseşte pulberea de coji de ouă!

Ce alimente să evitiţi dacă ai pietre la rinichi

5 semne precoce date de hipotiroidie

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările