Cimbrul, tarhonul şi schinduful: trei plante cu numeroase proprietăţi terapeutice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numeroase plante par la prima vedere destinate doar pentru a fi baza unor condimente utilizate în bucătărie, însă această perspectivă este înşelătoare, aşa cum este cazul cimbrului, tarhonului şi schindufului, trei plante cu numeroase proprietăţi terapeutice.

Cele trei plante prezentate în rândurile de mai jos se remarcă prin multitudinea de proprietăţi terapeutice pe care le au, dar şi pentru faptul că pot fi folosite pentru pregătirea a numeroase preparate culinare. Dintre cele trei, cimbrul poate fi considerat şi cel mai comun condiment deoarece poate fi găsit foarte uşor, de multe ori chiar în curţile gospodarilor harnici.

1.Cimbrul

Cimbrul este o plantă în care pot fi găsiţi nutrienţi precum: vitamine din complexul B, zinc, vitamina D, vitamina C, fier, magneziu sau calciu.

Cimbrul acţionează pozitiv în momentul în care aveţi probleme precum: răceală, bronşită acută sau cronică, astm, amigdalită, probleme digestive sau tulburări ale circulaţiei cerebrale.

Folosit drept condiment este recomandat mai ales în pregătirea fripturilor şi pastelor. De asemenea, acesta poate fi consumat şi sub formă de ulei, infuzii sau pulbere simplă.

2.Tarhonul

Tarhonul este foarte bun pentru tratarea ulcerului gastric deoarece e o plantă care ameliorează durerile de stomac. Pentru asta prepară o infuzie astfel: pune într-o cană 1 linguriţă de plantă, peste care toarnă o cană de apă clocotită. Lasă amestecul la infuzat 10 minute, după care bea-l după masă.

De asemenea, planta este folosită şi în tratarea unor afecţiuni ale gingiilor, rinichilor sau ficatului. În plus, tarhonul este un condiment folosit în bucătărie mai ales pentru aromarea mâncărurile pe baza de pui şi peşte însă poate fi bun şi pentru pregătirea diferitor salate.

3.Schinduful

Schinduful este o plantă folosită de mii de ani atât pentru proprietăţile terapeutice, dar mai ales pentru aromarea mâncărurilor (seminţele de schinduf). Probabil că cea mai recunoscută proprietate aceea de a reda pofta de mâncare, pulberea de schinduf fiind preparată cu miere şi consumată de două ori pe zi de cei care au probleme acest gen. De asemenea, specialiştii recomandă consumul de ceai de schinduf pentru cei care au diabet.

Studiile din ultimii ani arată că schinduful este indicat şi pentru diminuarea nivelului de colesterol din sânge .

În bucătăria indiană schinduful este un condiment de bază. Acesta poate fi folosit atât pentru pregătirea fripturilor, pentru produse patiserie, dar mai ales ca element de bază pentru o punerea la punct a unei diete vegetariene.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite