Cidrul de mere, un remediu împotriva bolilor cardiovasculare

Cidrul de mere,
un remediu împotriva bolilor cardiovasculare

Cidrul, o băutură consumată mai ales în Marea Britanie şi în partea de nord a Franţei. FOTO: Shutterstock

Cidrul este o băutură cu un conţinut redus de alcool, acesta variind între 3-8%, obţinut cu precădere prin fermentarea merelor sau a perelor, consumul acestei băuturi fiind larg răspândit în Marea Britanie şi Franţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cidrul consumat cu moderaţie aduce beneficii sănătăţii, despre acesta considerându-se că poate fi un posibil tratament pentru problemele de stomac, bolile reumatice, dar şi alte boli.

Acesta conţine nutrienţi şi antioxidanţi (un exemplu fiind querticina din coaja merelor), având un număr redus de calorii, dar bogat în fibre.

Flavonoidele din cidrul de mere poate reduce riscul apariţiei bolilor coronariene, dar mai ales al bolilor cardiovasculare, potrivit BBC.

„Brewing Research International” prezintă într-un studiu modul în care consumul moderat şi regulat al cidrului de mere poate în reglarea hipertensiunii. Nivelul antioxidanţilor din această băutură este similar cu al vinului roşu

De asemenea, cidrul consumat cu moderaţie poate duce la reducerea riscului cancerului de tract digestiv, poate preveni dezvoltarea astmului sau altor boli pulmonare.

În momentul în care este dorit consumul cidrului de mere pentru a scăpa de tuse este indicat ca acestuia să-i fie adăugat puţină miere.

Potrivit „Hard Apple Cider”, un alt beneficiu al consumului cidru este aportul pe care această băutură îl aduce persoanelor care îşi doresc să slăbească.

Promovarea cidrului de mere ca băutură bună pentru un corp sănătos apare încă din 1676 când John Worlidge afirma: „consumul acestei băuturi, o spun din proprie experienţă, ajută la menţinerea sănătăţii şi la o viaţă mai lungă”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: