Cele mai eficiente remedii naturale pentru răceală şi gripă

Cele mai
eficiente remedii naturale pentru răceală şi gripă

Supa de pui este un remediu eficient în răceală pentru că desfundă nasul şi hidratează

Sezonul gripal este la debut. Pentru persoanele cu boli cronice sau cu imunitate scăzută medicii epidemiologi recomandă vaccinarea antigripală ca singura metodă eficientă de a evita contractarea virusurilor gripale. Cei care deja s-au îmbolnăvit pot uşura simptomele cu ajutorul medicaţiei convenţionale, dar şi cu ajutorul remediilor naturiste, foarte populare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cap de listă este echinacea, un supliment care ajută sistemul imunitar şi ajută organismul să lupte împotriva infecţiilor. Unele studii făcute până acum susţin că planta nu ajută la prevenirea răcelilor, ci doar la uşurarea simptomelor, în timp ce altele spun că nu ar avea niciun efect. Nu ne rămâne decât să încercăm şi dacă remediul, funcţionează să urmăm tratamentul 7-10 zile, potrivit site-ului de ştiri medicale webmd.com.

Zincul. Unele cercetări susţin că acest mineral împiedică înmulţirea virusurilor dacă este luat în primele 24 de ore de la contractare, deşi nu poate preveni îmbolnăvirea.  Trebuie administrat timp de cinci zile.

Vitamina C este un element de bază al sistemului imunitar puternic, astfel că în permanenţă mai ales în sezonul rece ea ar trebui să se găsească în organism în cantităţi suficiente. Însă, luată după ce răceala a debutat pare să nu mai aibă niciun efect.

Supa de pui ne ajută în mai multe feluri atunci când suntem răciţi. Aburii fierbinţi ne desfundă nasul , în timp ce lichidul înlocuieşte fluidele pe care le pierdem. Totodată, supa fierbinte şi puţin sărată alină durerile de gât.

Ceaiul fierbinte are unele din beneficiile supei de pui. Aburii descongestionează nasul, iar lichidul fierbinte calmează gâtul iritat şi ne menţine hidrataţi. Negru sau verde, ceaiul mai are şi alte beneficii fiind plin de antioxidanţi , utili în combaterea infecţiilor, de asemenea.

Usturoiul este probabil cel mai cunoscut remediu împotriva germenilor. Potrivit unui studiu în materie, adminsitrat zilnic, suplimentul cu usturoi previne răceala, însă este nevoie de mai multe cercetări pentru a fi siguri de acest lucru.

Picăturile pentru nas cu apă de mare desfundă nările şi pot fi preparate chiar de noi, acasă, din 250 de mililitri de apă filtrată amestecată cu un sfert de linguriţă de sare şi un sfert de bicarbonat de sodiu. Se recomandă astfel de picături de 2-3 ori pe zi. Totodată, se pot face spălături cu apă caldă şi sărată pentru a păstra mucoasele umede şi a îndepărta germenii.

Febra este felul în care organismul se apără de germeni. Temperatura ridicată distruge microbii, însă este epuizantă şi avem nevoie de multe lichide care să le înlocuiască pe cele pierdute. Repausul la pat atunci când sunte răciţi sau avem gripă oferă organismului energia să lupte cu virusurile, astfel că un astfel de răgaz este recomandat.

 

 

 

 

citeste totul despre: