Ceaiul verde este un deodorant natural pentru gură. Ce alte soluţii mai sunt pentru împrospătarea respiraţiei

Ceaiul verde este
un deodorant natural pentru gură. Ce alte soluţii mai sunt pentru împrospătarea
respiraţiei

Ceaiul verde are numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv pentru cea orală

Cel mai adesea respiraţia urât mirositoare este urmarea unei igiene precare. Dinţii trebuie periaţi de două ori pe zi, la fel şi limba. Nu trebuie uitate aţa dentară şi apa de gură.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bacteriile sunt cele care fac respiraţia urât mirositoare, iar gura noastră este un mediu foarte propice dezvoltării acestor creaturi.Din fericire, putem face câte ceva în această privinţă.

Prima barieră împotriva respiraţiei urât mirositoare este saliva. În lipsa ei, gura devine uscată, mediu ideal pentru ca bacteriile să se înmulţească. Deci, prima măsură şi cea mai simplă este să ne păstrăm hidrataţi.

A doua măsură este consumul de ceai verde. Acesta are proprietăţi antimicrobiene, motiv pentru care funcţionează precum un deodorant pentru gură.  Ceaiul verde este un dezinfectant natural pentru cavitatea bucală şi poate reduce compuşii de sulf care determină respiraţia urât mirositoare.

Dacă e să alegem bomboane mentolate e bne să optăm pentru cele fără zahăr, întrucât cele cu zahăr favorizează dezvoltarea bacteriilor. La fel şi spray-urile pentru gură sau gumele. Acestea pot rezolva problema doar pe moment, însă.

Periuţa pentru limbă este la fel de importantă precum cea pentru dinţi. Cele strict pentru limbă sunt mai eficiente decât cele pentru dinţi şi limbă, astfel că ori de câte ori curăţăm dinţii, nu trebuie să uităm de limbă.

În cazul în care cu toate că respectăm regulile de igienă dentară şi continuăm să avem problem cu respiraţia urât mirositoare este bines ă consultăm medical pentru că la mijloc ar putea fi o altă problem de sănătate.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările