Ceaiul de păpădie reglează nivelul colesterolului

Ceaiul de păpădie reglează nivelul colesterolului

Păpădia previne anemia şi normalizează tensiunea arterială.

Odată cu venirea primăverii, păpădiile au invadat parcurile, poienile şi dealurile. Îmi amintesc cum, în copilărie, adunam în bucheţele florile de culoarea soarelui, fără să bănuim câtă sănătate se ascunde într-o cană de ceai din această plantă cu proprietăţi terapeutice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consumată sub formă de dulceaţă, ceai, sirop sau de salată, păpădia aduce o mulţime de beneficii sănătăţii. Bogată în vitaminele A, B, C şi D, precum şi în minerale precum fierul, potasiul sau zincul, fiecare parte a păpădiei este comestibilă, începând de la rădăcină şi până la floare. 
 
Elimină pietrele la rinichi
 
Ceaiul de păpădie elimină pietrele la rinichi. De asemenea, planta îmbunătăţeşte tranzitul intestinal, prevenind problemele digestive ca diareea şi constipaţia. Dacă vrei să slăbeşti, tot păpădia îţi vine în ajutor. Ceaiul se prepară din 2 linguriţe de plante uscate, la un litru de apă clocotită. Se beau 2-3 ceaiuri pe zi. 
 
Reduce colesterolul rău
 
Păpădia previne anemia şi scade nivelul colesterolului rău. Mai mult, acţionează şi în problemele inimii, cum este hipertensiunea. Ca să beneficiezi de calităţile păpădiei, foloseşte pentru ceai rădăcinile şi frunzele uscate. Se prepară din 2 linguriţe de plantă lăsată la infuzat 5 minute într-o cană cu 150 ml de apă fierbinte. 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările