Ceaiul, miracol pentru frumuseţe: vindecă ochii obosiţi şi te scapă de coşuri

Ceaiul, miracol pentru frumuseţe: vindecă ochii obosiţi şi te scapă de coşuri

Ceaiul verde face minuni pentru organismul tău FOTO Arhivă Adevărul

Ceaiul este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poţi avea în casă. Are o istorie ce se întinde pe mii de ani şi peste toate continentele. Din China până în Marea Britanie, ceaiul reprezintă un remediu pentru orice, de la tristeţe la durerile de cap şi de la ceremonie până chiar la tratamentul cancerului.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Pe lângă beneficiile arhicunoscute ale ceaiului, el mai poate fi şi un ajutor de nădejde pentru tratamentele de înfrumuseţare care pot fi realizate cu uşurinţă acasă. Ceaiul vindecă micile tăieturi de lamă de la bărbierit, are efecte asupra părului uscat sau te încălzeşte într-o seară rece de aprilie. „Yahoo! Health“ a realizat o listă cu şase trucuri care îţi vor îmbunătăţi viaţa.
 
1. Ceaiul este perfect pentru ochii obosiţi
 
Un pliculeţ de ceai negru înmuiat în apă caldă te va întineri. Aşteaptă până când pliculeţul de ceai s-a răcit îndeajuns şi apoi pune-l pe ochi. Cafeina din ceai ajută la contractarea vaselor de sânge şi reduce umflăturile. Întinde-te pentru aproximativ zece minute cu pliculeţele la ochi. După expirarea acestui timp, ochii tăi vor arăta mai bine şi te vei simţi plin de energie.
 
2. Ceaiul ca tratament pentru părul uscat
 
Ceaiul de muşeţel „înmoaie“ părul uscat. Ia o jumătate de cană de apă şi pune-o la fiert. Adaugă ceai de muşeţel şi lasă infuzia să se „odihnească“ timp de zece minute. Apoi adaugă un sfert de cană de ulei de măsline peste infuzia realizată. Toarnă amestecul peste păr şi piaptănă-l. Lasă-l să-şi facă efectul cât de mult poţi sau câtă răbdare ai. Muşeţelul ajută la curăţarea firului de păr, iar uleiul de măsline este un balsam perfect. 
 
3. Ceaiul te scapă de mirosul urât al picioarelor
 
Înmoaie-ţi picioarele în ceai negru. Acidul tanic din ceai acţionează ca astringent şi te va ajuta să scapi de mirosul neplăcut.
 
4. Vindecă rapid cu ceai tăieturile fine
 
Uneori, lama de ras un pic mai tocită poate irita rău pielea. Pentru a alina rănile mici dar usturătoare, înmoaie pliculeţe de ceai negru în apă caldă şi apoi ţine-le peste rană câteva minute. Sângerarea se va opri, la fel şi durerea.
 
5. Ceaiul tratează acneea
 
Ceaiul verde este o băutură minunată pentru fiecare zi. Proprietăţile lui antioxidante fac minuni pentru corpul tău, şi la interior, şi la exterior. Ia un pliculeţ de ceai verde şi înmoaie-l în apă caldă. Taie apoi pliculeţul şi varsă-i conţinutul în soluţia de curăţare a feţei. Spală-te pe faţă cu ea, dar nu o clăti: las-o să-şi facă efectul timp de cinici minute, abia apoi clăteşte-te bine.
 
6. Tratament cosmetic cu ceai
 
Taie un pliculeţ de ceai de muşeţel sau verde şi toarnă conţinutul într-un ibric cu apă fierbinte. Foloseşte un prosop pentru a-ţi acoperi capul şi adu-ţi faţa aproape de apă, cu atenţie şi fără să te apropii extrem de mult ca să nu te arzi. Încearcă să rezişti aşa timp de cinci minute. Tenul tău îţi va mulţumi.
 

Citeşte şi:
 
 
Cercetătorii au descoperit că extractul de ceai verde măreşte funcţiile cognitive, îmbunătăţind, în special, memoria activă. Mai mult, se ia în considerare un posibil tratament pentru demenţă.
 
 
Deseori ne confruntăm cu o mulţime de probleme din cauza stresului şi a anxietăţii. Acestea  pot cauza căderi nervoase, depresie şi multe alte probleme psihologice. Iată câteva ceaiuri care diminuează stresul.
 
 
Ceaiul ar trebui să fie mereu parte din dieta noastră, studii nenumărate susţinând beneficiile lui asupra sănătăţii organismului. Ceaiurile sunt pline de antioxidanţi, pot lupta împotriva distrugerii celulare şi ajută chiar în lupta cu anumite infecţii. Mai mult, unele ceaiuri ajută la scăderea în greutate, te înveselesc sau uşurează durerile de burtă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: