Ceaiul din frunză de măslin, leac pentru bolile comune

Ceaiul din frunză de măslin, leac pentru bolile comune

Frunza de măslin este renumită pentru proprietăţile ei terapeutice.

Sunt deja cunoscute beneficiile pe care le are asupra sănătăţii uleiul de măsline. Gătirea cu ulei de măsline este considerată cea mai bună modalitate prin care poţi preveni afecţiunile cardiovasculare. Dar nu mulţi oameni cunosc efectele pozitive pe care le are ceaiul din frunză de măslin.

Ştiri pe aceeaşi temă

Frunza de măslin este cunoscută ca o plantă tradiţională cu proprietăţi terapeutice, care oferă organismului compuşi polifenoli naturali. În plus, măslinul mai poartă numele de ”copacul vieţii”.

Potrivit mai multor studii recente, una dintre substanţele principale ale frunzelor de măslin este cunoscută sub numele de oleuropeină. Ea oferă proprietăţi antifungice, antivirale şi antibacteriene. De asemenea, a fost demonstrat că extractul de frunze de măslin este eficient în lupta împotriva microorganismelor cum sunt fungii, bacteriile şi viruşii, printre altele, care provoacă multe boli. Extrasul de frunze de măslin poate fi consumat zilnic sub formă de ceai.

Iată care sunt beneficiile consumului de ceai din frunze de măslin:

Reduce riscul de cancer

Frunzele de măslin au capacitatea de a încetini procesul angiogen care declanşează creşterea celulelor cancerigene. Substanţa principală pe care o conţin – oleuropeina – oferă o proprietate antiangiogenică puternică, având în acelaşi timp efect antioxidant. Acesta previne reproducerea şi atenuarea celulelor tumorale avansate. 

Scade valorile ridicate ale tensiunii arteriale

Ceaiul din frunze de măslin are proprietăţi antihipertensive care reduc valorile ridicate ale tensiunii arteriale şi presiunea sângelui, prevenind în acelaşi timp riscul complicaţiilor cardiovasculare.

Descoperă ce alte boli comune previne ceaiul din frunze de măslin pe clickpentrufemei.ro.

 

Ceaiul de rozmarin te scapă de durerile de cap

Ceaiul verde menţine pielea catifelată

 

 

citeste totul despre: