Ceaiul de armurariu este recomandat în hepatitele acute şi cronice. Ce e important de ştiut când preparăm infuzia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Seminţele de armurariu conţin silymarină care ţine toxinele în afara celulelor ficatului şi, în plus, ajută la formarea de noi hepatocite şi la regenerarea acestui organ.

Produsele fitoterapeutice pe bază de armurariu au remarcabile proprietăţi hepatoprotectoare, potrivit Ghidului planetlor medicinale şi aromatice, coordonat de farmacologul dr. Ovidiu Bojor. Planta ajută la regenerarea celulelor ficatului şi la protejarea membranelor celulelor nelezate.

Potrivit aceleiaşi surse, produsele care conţin armurariu sunt recomandate în hepatita acută şi cronică, în hepatita alcoolică, în ciroza hepatică compensată şi în isuficienţa hepatică.

Sub formă de comprimate, sunt recomandate cele care conţin silymarină - 70 de grame per comprimat, câte un comprimat de 3 ori pe zi, până la 6 comprimate pe zi, în cazuri grave.

Se poate prepara şi o infuzie dintr-o linguriţă de fructe de armurariu proaspăt măcinate la o cană cu apă. Se beau două căni pe zi, prima înainte de micul dejun, stând culcat pe partea dreptă, timp de 20 de minute. A doua cană se bea în două rânduri: jumătate după masa de prânz şi cealată jumătate după cină.

Cura durează două săptămâni şi se poate relua după două săptămâni de pauză. Fructele de armurariu se macină cu maximum 24 de ore înainte şi se păstrează măcinate la frigider. După expirarea acestui termen, din pricina oxidării, devin hepatotoxice.

În cazuri rare, persoanele sensibile la silymarină pot avea reacţii alergice.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite