VIDEO Dr. Ruxandra Constantina ne spune care sunt cele mai bune ceaiuri de slăbit şi la ce trebuie să fim atenţi când le alegem

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Ruxandra Constantina (dreapta), în studioul la Adevărul Live FOTO David Muntean
Medicul Ruxandra Constantina (dreapta), în studioul la Adevărul Live FOTO David Muntean

Piaţa remediilor care promit slăbirea rapidă şi de durată este suprasaturată. La Adevărul Live, medicul de familie Ruxandra Constantina, cu competenţe în apifitoterapie, ne-a ajutat să aflăm care sunt cu adevărat ceaiurile de ajutor în lupta cu grăsimea în plus şi care sunt cele pe care trebuie să le evităm.

„Există nenumărate plante care să ne ajute în lupta cu kilogramele, dar vă spun din experienţă că nu s-a inventat încă planta-minune care să ne slăbească în timp scurt şi eficient“, semnalează medicul de familie Ruxandra Constantina.

Într-o piaţă invadată de produse, nu trebuie să le folosim decât pe cele recomandate de un medic, de la o firmă de renume, în care avem încredere. Aceasta pentru că există în continuare pe piaţă ceaiuri în compoziţia cărora se găseşte sibutramină. Dacă găsiţi un produs pe care scrie „Ajută eficient la slăbi fără să faci sport sau să ţii dietă“ şi dacă acel ceai chiar are efect vizibil înseamnă că acest ceai are în mod cert sibutramină. „Sibutramina inhibă apetitul la nivel central. Creează dependenţă şi are foarte multe efecte adverse majore: creşterea tensiunii arteriale, creşterea activităţii inimii, palpitaţii, iar persoanele care au predispoziţii pot chiar să moară după folosirea acestor produse“, semnalează specialista.

În general, ar fi bine să ne ferim de produsele chinezeşti, a căror etichetă nu este clară, corect tradusă, fiindcă experienţa specialiştilor arată că acestea sunt cele mai riscante din acest punct de vedere (pot conţine cantităţi mari de sibutramină).

Cele mai eficiente plante pentru slăbire

Frunzele de aloe sunt în topul celor mai eficiente plante pentru slăbit, potrivit medicului Ruxandra Constantina. Ele ajută la detoxifiere, reglează tranzitul intestinal şi accelerează arderea grăsimilor. 

Preparatele pe bază de alge au dat, de asemenea, rezultate foarte bune: alga verde, brună, albastră. Vorbim de spirulină, chlorella, fucus provenite din ape alcaline, sălbatice, nu mă refer la cele crescute în rezervoare, că nu mai au aceleaşi proprietăţi. „O să vedeţi diferenţe mari între o spirulină provenită din zona naturală şi cele de crescătorie. Diferenţe de miros şi de acţiune“, subliniază specialista. Acestea ajută la lipoliză, deci la arderea grăsimilor. 

Un alt remediu care dă rezultate bune este extractul de Garcinia cambogia, care conţine acizi hidroxicitrici, care inhibă apetitul, sinteza acizilor graşi la nivelul ficatului şi inhibă, de asemenea, transformarea glucidelor în grăsimi. 

Şi ceaiul verde este o plantă care ne poate fi de ajutor în curele de slăbire. Dar e foarte important cum preparăm infuzia. Lăsăm apa să fiarbă, lăsăm apoi cinci minute să se răcească, după care se face o infuzie slabă, de până la cinci minute, pentru că altfel, ceaiul va deveni foarte amar şi va fi greu de băut. Spre deosebire de alte plante, cum este teiul, de exemplu, în cazul căruia infuzia poate să dureze până la zece minute. 

Trei etape

1. Prima etapă a unei cure de slăbire ajutată cu remedii din plante ar trebui să fie detoxifierea, care se realizează cu plante diuretice şi uşor laxative, cum sunt extractele de soc, de mesteacăn, coada-şoricelului, coada-calului, aloe, volbura. Fibrele nu trebuie să lipsească din această etapă şi, în general, din dieta noastră. Putem include extractul de chitosan, o substanţă extrasă din carapacea crabilor. El acţionează legându-se de lipidele din alimentaţie şi nu le lasă să se absoarbă în organism, ci se elimină, ca atare, prin scaun. Este pe undeva efectul orlistatului, medicamentul de slăbit aprobat de autorităţile medicale europene, bineînţeles, cu o acţiune mai blândă. Perioada de detoxifiere durează cam şapte-zece zile. Se văd rezultate, pentru că eliminăm apa în exces.

2. Intensificarea metabolismului cu chlorella, fucus, spirulină, plante care inhibă pofta de dulce, cum este Gymnema sylvestre (din Asia).

3. Stabilizarea psiho-emoţională. Senzaţia de foame e greu de suportat şi avem nevoie de sprijinul familiei, în primul rând, care nu trebuie să ne tenteze. Dar Avem nevoie şi de ajutoare din plante, cum sunt sucul de Noni (plantă exotică antioxidantă şi antidepresivă - ne ajută să trecem şi peste perioada de abstinenţă când încercăm să ne lăsăm de fumat) şi extractul de Rhodiola rosea, care ne echilibrează emoţional şi, în plus, reduc senzaţia de foame. Şi, în plus, au şi acţiune antioxidantă. 

Dr. Ruxandra Constantina ne spune care sunt cele mai bune şi cele mai nocive ceaiuri de slăbit 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite