Ceai de lavandă, beneficii pentru organism şi contraindicaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nutriţioniştii spun că o cană de ceai de lavandă te poate linişti
Nutriţioniştii spun că o cană de ceai de lavandă te poate linişti

Chiar dacă este mai mult cunoscută pentru că e folosită în industria cosmetică sau ca ordorizant în casă, lavanda poate fi folosită şi ca plantă medicinală pentru uz intern.

Medicii spun că un ceai de lavandă poate face minuni atunci când, de exemplu, ai o stare de spirit proastă şi eşti neliniştit, fiind un antidepresiv foarte bun. 

În Grecia Antică, lavanda era folosită ca parfum de baie, iar în medicina tibetană pentru tratarea unor probleme psihice şi în combaterea insomniei. 

Cercetătorii spun că ceaiul de lavandă îţi oferă o stare de bine nemaipomenită, eliminând tensiunile psihice. De asemenea, poate combate spasmele gastrointestinale, ajută în detoxifierea organismului şi ţine tensiunea arterială la nivel normal. 

Ceai de lavandă, infuzia care te scapă de stres

Ceaiul de lavandă se prepară destul de simplu. La două linguriţe de flori de lavandă se adaugă în jur de 250 de mililitri de apă fierbinte. După 15 minute de infuzie, la temperatura camerei, se strecoară şi se bea pe stomacul gol. Nutriţioniştii recomandă să se bea nu mai mult de trei căni de ceai de lavandă pe zi, de obicei cu o jumătatea de oră înainte de masă. 

Ceaiul de lavandă are efect remarcabil şi în ceea ce priveşte funcţionarea normală a ficatului şi a vezicii biliare. În combinaţie cu ulei de lavandă şi alcool, compresele cu ceai de lavandă aplicate pe abdomen pentru o perioadă de 20 de zile poate calma colicile abdominale şi vă scapă de balonare. 

Mai mult, infuzia este la fel de eficientă în tratamentul afecţiunilor renale, deoarece măreşte diureza. În acest caz, se recomandă câte două căni de ceai de lavandă pe zi.   

În ceeea ce priveşte reacţiile adverse la ceaiul de lavandă, sunt contraindicaţii pentru femeile care sunt gravide, alăptează sau la copiii mici. De asemenea, la unele persoane, din cauza ceaiului de lavandă, pot apărea situaţii de fotosensibilitate sau alergii cutanate. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite