Ce poţi trata cu flori de liliac

Ce poţi trata cu flori de liliac

Frunzele de liliac sunt un remediu excelent în cazul arsurilor de tot felul.

Nu doar florile de liliac au efect terapeutic, ci şi frunzele. Acestea pot alina simptomele date de reumatism, boli de ficat, digestive sau respiratorii.Summary

Ştiri pe aceeaşi temă

Durerile reumatice

Se masează seara locurile dureroase cu ulei terapeutic din flori de liliac. Un remediu mai eficient se obţine dacă atunci când preparăm uleiul terapeutic adăugăm şi 2 linguriţe de rozmarin.

Se fierb 10 grame de flori de liliac uscate cu 100 ml de ulei de floarea-soarelui câteva minute, pe baie de abur, apoi se toarnă amestecul într-un recipient de sticlă, care se acoperă şi se depozitează într-un loc uscat şi ferit de umezeală. Se lasă în repaus timp de 2 zile, după care se filtrează.

Arsurile uşoare

Frunzele de liliac sunt un remediu excelent în cazul arsurilor de tot felul. Pentru tratament, frunzele de liliac se fierb până când apa capătă o culoare foarte închisă.

Se lasă infuzia la răcit, iar când este doar călduţă se aplică pe locul afectat de arsură. Se fixează cu un pansament steril şi se ţine timp de 24 de ore.

Pansamentul nu trebuie lăsat să se usuce, deoarece va agrava rana. Pansamentul trebuie umezit tot timpul cu apa în care au fiert frunzele.

După 24 de ore se va scoate pansamentul, care înlătură şi primul strat de impurităţi, şi arsura, lăsând locul curat şi sterilizat. În final, pielea va rămâne catifelată şi elastică, fără nicio urmă de arsură.

Află pe Clicksanatate.ro cum te ajută remediile cu liliac să scapi de insomnie!

Cu aceste tratamente alungi durerile cauzate de ulcer!
 

Siropul de ridiche neagră, antitusiv natural
 

citeste totul despre: