Ce poţi trata cu cimbru şi busuioc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cimbrul are calităţi curative în multe afecţiuni des întâlnite în această perioadă,
Cimbrul are calităţi curative în multe afecţiuni des întâlnite în această perioadă,

Cimbrul dă gust mâncărurilor, dar are şi proprietăţi terapeutice, fiind indicat mai ales în bolile sezonului rece. Busuiocului i se mai spune „regele ierburilor aromatice“ şi este un prieten de nădejde când te confrunţi cu tulburări digestive, migrene, afecţiuni respiratorii şi stres.

Printre substanţele care conferă cimbrului valoare terapeutică se numără uleiul volatil, taninurile, mucilagiile şi substanţele amare. Există două tipuri de cimbru, de cultură şi de grădină, ambele având calităţi curative în multe afecţiuni des întâlnite în această perioadă, precum viroza, bronşita sau sinuzita, dar şi pentru tulburările digestive.


În ceea ce priveşte busuiocul, acesta conţine camfor, care eliberează căile respiratorii şi alină simptomele deranjante ale rinitelor, şi are proprietăţi calmante asupra acceselor de tuse.

Prepară infuzie dintr-o lingură de busuioc uscat la 250 de ml de apă fiartă, pe care o laşi la infuzat cel puţin un sfert de oră. Se recomandă consumul a trei căni pe zi, ultima, înainte de culcare. Poţi folosi amestecul şi pentru inhalaţii, acestea fiind necesare atât astmaticilor, cât şi pentru pacienţii cu rinite şi sinuzite.

Busuiocul are efect energizant

Când te simţi obosită, ţine câteva minute sub limbă o linguriţă rasă de pulbere de busuioc, apoi înghite-o cu un pahar cu apă. Indicat este s-o iei pe stomacul gol, de trei-patru ori pe zi sau la nevoie.

Descoperă ce poţi trata cu cimbru şi busuioc pe clickpentrufemei.ro.

Uleiul de cimbru: beneficii multiple
Remediu magic pentru cei care nu pot dormi



 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite