Ce poţi trata cu ceapă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei care consumă frecvent ceapă au un risc mai scăzut de a face boli cardiovasculare şi anumite tipuri de cancer.
Cei care consumă frecvent ceapă au un risc mai scăzut de a face boli cardiovasculare şi anumite tipuri de cancer.

Cunoscută ca fiind ingredientul cel mai folosit în bucătărie, ceapa este una dintre cele mai sănătoase legume, având nu doar virtuţi culinare, ci şi terapeutice.

Ceapa este bogată în vitaminele B6, C, E şi în minerale cum sunt siliciul, potasiul, seleniul, iodul, fosforul, sulful, calciul, fierul şi sodiul. Un compus valoros din ceapă este quercitina, care s-a dovedit că ar putea să inhibe apariţia anumitor boli.

Combate simtomele răcelii

Ceapa conţine peste 20 de substanţe antivirale şi antibacteriene şi este de preferat să o consumi proaspătă pentru a profita din plin de calităţile ei. Efectul benefic în susţinerea imunităţii este dat de seleniu. În perioadele de răceli sau gripe, îţi poţi prepara câteva remedii pe bază de ceapă.  

Pentru tuse - amestecă 5 ml de suc de ceapă cu 10 ml de miere pură şi ia acest remediu măcar de două ori pe zi. Vei scăpa de tuse şi îţi vei calma gâtul iritat. Încearcă şi următorul remediu care te pune pe picioare dacă ai viroze. Tai 1 ceapă de dimensiune medie în 4 bucăţi. Le pui într-un recipient, apoi torni 1 litru de apă fierbinte peste ele. Laşi recipientul acoperit aproximativ 20 de minute, le presezi şi după ce s-a răcit, adaugi 2 linguriţe de miere. Pentru a avea efecte pozitive în lupta împotriva răcelii, trebuie să consumi infuzia de mai multe ori în timpul zilei. Aceasta te va face să te simţi mult mai bine din prima zi.

Scade riscul de apariţie a cancerului

Studiile au arătat că oamenii care consumă frecvent ceapă au un risc mai scăzut de a face boli cardiovasculare şi anumite tipuri de cancer, comparativ cu alţi oameni care evită această legumă. Acţiunea benefică este conferită de quercitină, compus cu valoare antioxidantă.

Află pe Clicksanatate.ro pentru ce alte afecţiuni sunt indicate leacurile cu ceapă!

Cât de sănătos este ceaiul de troscot

Cum să te menţii suplu toată viaţa

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite