Ce nu știm despre apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

		    
		    
		    
		    
		    
		    
		    
		    
		    
		    
		    
		    
		    Apa Foto: http://showthelove.com  
Apa Foto: http://showthelove.com  

Apa este extrem de sensibilă la stimulii exteriori, având capacitatea de a recepționa și de a transmite informații. Omul reprezintă 70% apă, motiv pentru care apa pe care o bem ne poate afecta sănătatea. Implicit, toate sensibilitățile apei sunt sensibilități umane, cu alte cuvinte, ceea ce afectează apa, ne afectează și pe noi în fizicul și psihicul nostru.

Fie că vorbim de apa pe care o bem, apa pe care o folosim la gătit, apa cu care ne spălăm, apa în care înotăm, navigăm sau pe care o admirăm pur și simplu atunci când mergem la mare, aceasta este o prezență indispensabillă în viața noastră.

O “ființă” extrem de sensibilă

Studiile omului de știință japonez Masaru Emoto, autor am mai multor volume intitulate “Mesajele apei”, dezvăluie o  proprietate necunoscută a apei, aceea de a înmagazina informație și de a-și schimba structura moleculară pe baza acesteia. Conform acestor studii, apa receptează auditiv și vizual informație din mediul înconjurător și-și schimbă “formele” în funcție de aceasta.

masaru2

Lui Masaru Emoto i-a venit surprinzătoarea idee de a fotografia apa în timpul procesului de îngheț și expunerii ei la diverși stimuli exteriori, auditivi și vizuali. Observația a fost următoarea: cristalele de apă își schimbă forma în funcție de stimul.

 Îi place să i se vorbească frumos și să fie iubită

Apa preferă cu predilecție cuvinte precum “iubire”, “recunoștință”, “Dumnezeu”, iubește muzica de relaxare sau clasică, îi place să i se vorbească pe un ton afectos, să asculte o rugăciune budistă sau să participe la liturghia creștină. Sub acești stimuli cristalele de apă capătă o formă extrem de simetrice și ordonate.

cristal 1


De asemenea, dacă lipim pe sticlele de  apă etichete pe care scriem “iubire” sau “recunoștință” ori diverse simboluri religioase (cum ar fi, de pildă semnul crucii) aceasta formează cristale extrem de frumoase, ne informează Masaru Emoto.

Cuvinte  ca “ură”, “satan”, “urât”, muzica hard rock sau diverse exteriorizări emoționale negative s-au dovedit  a nu fi chiar pe placul apei.

cristal2

Nu vorbește la telefonul mobil și nu se uită la televizor

Același om de știință a demonstrat faptul că apa e refractară la emisile de energie elecromagnetică ale televizoarelor, telefoanelor mobile și ale apratelor electrocasnice în general. Iubește totuși muzica instrumentală, corală, spectacolele de teatru și concertele de jazz.

Ce fel de apă să bem?

Cele mai multe beneficii asupra sănătății le aduce apa de izvor, alcalină, cu rol în neutralizarea acizilor. Totuși pe conducte nu curge apă de izvor, iar cea cumpărată, accesibilă buzunarelor noastre, pică testele de alcalinitate. Putem folosi agheasma (apa sfințită) de la Biserică sau să ne producem noi propria noastră apă.

Punem apa pe care vrem să o bem într-un vas de sticlă sau de pământ și o expunem muzicii clasice. Putem folosi, de asemenea și muzică de meditație și relaxare. Muzica trebuie să exprime armonie și să trezească în noi sentimente nobile. De asemenea, putem folosi etichete pe care să scriem cuvinte precum: “iubire”, “recunoștință”, “Dumnezeu”, “mulțumesc” sau “te iubesc”, pe care să le lipim cu scrisul înspre sticla de apă. Ritualul creștin-ortodox, corelat cu descoperirile recente, arată că  o rugăciune spusă cu voce tare în încăperea în care am depozitat vasele cu apă este de bun augur.


Curiozități:

Cum s-ar comporta apa dacă l-ar asculta pe Guță?
Și-ar face apa un blog? Ar socializa pe Facebook sau pe mess?
Ar merge apa la un concert cu  Jessica Simpsons sau Madonna?
Ar participa apa la o prezentare de modă?
Cum s-ar simți apa la o expoziție de artă contemporană?
Ce crede apa despre desenele lui Dan Perjovschi?

 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite