Ce fructe şi legume te hidratează cel mai bine

Ce fructe şi legume te hidratează cel mai bine

Pepenele asigură corpului o cantitate importantă de apă, vitamine şi minerale.

Ca sa faci faţă temperaturilor ridicate, hidratarea este foarte importantă. Nu numai apa te ajută să te hidratezi, căci există şi unele legume şi fructe care au acest rol.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pepenele verde

Un fruct care este alcătuit aproape în totalitate din apă este pepenele verde. Este fructul ideal al lunilor de vară, pentru că îi asigură corpului o cantitate impotantă de apă şi în acelaşi timp este şi o sursă de vitamine şi minerale. Pepenele conţine vitaminele A şi C, importante pentru imunitate şi pentru vedere.

Zmeura

Alcătuită în proporţie de 92% din apă, delicioasa zmeură are efecte hidratante, fiind de ajutor mai ales pe caniculă. Consumată cu regularitate, îmbunătăţeşte funcţiile inimii şi te protejează de cancer, datorită conţinutului de antioxidanţi. Are şi proprietăţi antiinflamatoare, de aceea este utilă celor care au afecţiuni articulare.

Supele

O bună formă de hidratare o reprezintă şi supele, pe care este indicat să le mănânci călduţe. Cele mai bune sunt cele de legume, pentru că îţi oferă un aport important de vitamine.

Află clicksanatate.ro ce alte alimente te hidratează!

Condimente şi ierburi aromatice, bune în diabet

Ce-i de făcut când răceşti vara

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: