Cât de acid e organismul tău?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Auzim tot mai des termenul de PH acid al sângelui. Ce reprezintă aceasta, de fapt? În mod normal PH-ul sângelui este neutru spre alcalin (7,365), ceea ce ne asigură o bună oxigenare a celulor corpului, deci o stare de sănătate.


Din păcate, tot mai mulţi dintre noi ne confruntăm cu o stare de aciditate crescută a organismului, (parametru ce poate fi determinat printr-o analiză a sângelui sau determinare cu ajutorul biorezonanţe), ceea ce reprezintă o condiţie nefavorabilă pentru corpul nostru, deoarece ne scade imunitatea generală, favorizează bolile cronice degenerative (ateroscleroză, Parkinson, Alzheimer, reumatism etc) şi pe cele canceroase, predispune la îmbătrânire precoce!

Deci ar trebui să tragem din timp un semnal de alarmă; stă în mâinile noastre să încercam să mâncăm mai sănătos şi mai natural, să ne odihnim, să reducem nivelul stresului, să administrăm acele extracte naturale care ajută la alcalinizarea organismului şi la păstrarea stării de sănătate!

Principalele cauze ale acidităţii sunt:

  • alimentaţie bogată în proteine şi grăsimi animale, în zaharuri concentrate
  • consum de alimente procesate, pline de aditivi chimici, consum de băuturi dulci sau energizante din comerţ
  • modul de preparare a alimentelor (prăjire, microunde)
  • suprasolicitare fizică prelungită, stări conflictuale, tensionate
  • lipsa odihnei
  • stres
  • medicamente administrate pe perioade lungi de timp

Dacă urmărim această listă, vom constata că majoritatea dintre noi prezintă cel puţin una dintre cauze, de cele mai multe ori ne confruntăm cu o asociaţie de factori favorizanţi.

Simptomele acidităţii sunt de cele mai multe ori nespecifice şi pot fi mult timp ignorate:

  • astenie fizică şi psihică
  • scăderea imunităţii (răceli frecvente, care trec greu)
  • tulburări digestive (balonări, digestie dificilă, constipaţie)
  • tulburări memorie şi concentrare
  • irascibilitate, anxietate
  • dureri cap, ameţeli
  • gingii inflamate
  • hiperaciditate gastrică
  • respiraţie şi transpiraţie urât mirositoare
  • piele mată, uscată, fără strălucire şi luminozitate, deseori cu erupţii şi alergii; păr casant; unghii friabile


Care sunt principalele efecte negative (pe termen scurt şi lung) ale acidităţii organismului ?

  • creşte concentraţia de radicali liberi din organism, ceea ce duce la o îmbătrânire prematură a tuturor celulelor (atât intern, cât şi extern, la nivelul pielii)
  • este favorizată apariţia bolilor cardiovasculare, a celor degenerative osoase (artroză) şi neurologice (Parkinson, Alzheimer), obezitate, diabet, osteoporoză, guta, litiaza renală, alergii
  • pe termen lung, slaba oxigenare a celulor poate declanşa boala canceroasă


Remedii
 există, cele naturale, desigur, şi ele înseamnă în primul rând adoptarea unui stil de viaţă sănătos care include :

  • alimentaţie cât mai naturală, mai puţin prelucrată termic
  • eliminaţi mezelurile, alimentele tip fast-food şi toate cele care conţin cantităţi mari de aditivi sintetici; reduceţi consumul de alcool şi băuturi energizante; reduceţi consumul de sare
  • preferaţi sarea neiodată, grunjoasă, de mare, de Himalaya; renuntaţi la fumat
  • adoptaţi o dietă alcalină, ce conţine o concentraţie ridicată de vitamine, minerale, antioxidanţi, enzime, fibre, clorofilă: consumaţi salate de crudităţi asortate şi colorate, legume crude în special cele cu frunze verzi (sau fierte puţin la aburi-ruccola, andive, ţelina, sparanghel, broccoli, conopidă, varză, salată verde, untişor, stevie, spanac, urzici, sfeclă, rubarba, morcovi, ceapa şi usturoi verde, dovlecei, anghinare, fasole verde, mazăre verde, castraveţi, roşii, ardei graşi, napi, ghimbir, ridichi, hrean, praz, kale), verdeţuri (pătrunjel, mărar, menta verde, leuştean), seminţe şi fructe oleaginoase (in, susan, seminţe de dovleac, de floarea-soarelui, migdale crude, nuci braziliene), seminţe germinatefructe (lămâi, portocale, grapefruit, avocado, mere, pere, struguri, banane, gutui, cireşe, piersici, caise, pepene verde şi galben), cereale (hriscă, mei, quinoa) ; beţi 2 l de apă plată pe zi (combinată eventual cu suc lămâie, cu efect detoxifiant şi alcalinizant intens), lapte de migdale, sucuri proaspete de legume şi fructe; ulei bio presat la rece de măsline, in, cânepă, sâmburi struguri;
  • este tolerat consumul moderat de peşte, iaurt, sana, chefir, brânzeturi nefermentate
  • respectaţi-vă orele de odihnă
  • practicaţi regulat, zilnic, câteva exerciţii de relaxare (respiraţii profunde, vizualizări, meditaţie); sunt suficiente 15-30 minute pe zi pentru a obţine o stare de echilibrare energetică şi psiho-emoţională, care elimină aciditatea din organism; le puteţi combina cu meloterapie (o muzică relaxantă în funcţie de gusturile fiecăruia) şi aromoterapie (câteva picături de ulei esenţial, de lavandă, bergamotă, mentă, santal, trandafir, tămâie, în lampa de aromoterapie)
  • gândiţi pozitiv; eliminaţi stările de nervozitate, agitaţie; înlăturaţi gândurile de frică (unul dintre cele mai distructive sentimente), ură, invidie, gelozie, dorinţă de răzbunare-toate acestea fac rău în primul rând propriei persoane
  • efectuaţi săptămânal 1-2 şedinţe de masaj terapeutic, relaxant, limfatic şi reflexoterapie, care înlătură efectele negative ale stresului asupra corpului nostru fizic, psihic, emoţional şi restabilesc circuitul energetic normal
  • încercaţi să efectuaţi zilnic minim 30 minute de activitate fizică (în funcţie de capacităţile fizice individuale)
  • plante ce au rol detoxifiant şi ajută la menţinerea alcalinităţii organismului: busuioc, lavandă, sunătoare, salvie, mentă, muşeţel, roiniţă, soc, brusture, trei-fraţi-pătaţi, păpădie, coada-calului, afine, mure, cimbru, cimbrişor, rozmarin, frunze zmeur, Pau d’Arco, rădăcina nalba mare, scoarţă salcie, pir tarator.
  • consumaţi suc de orz verde, de aloe; extract de spirulină, chlorella.


Cabinet consultanţă naturopată
.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite