Cardamonul ajută digestia şi reglează zahărul din sânge. Ce alte beneficii pentru sănătate mai are acest condiment

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cardamonul este un condiment înrudit cu ghimbirul şi turmericul
Cardamonul este un condiment înrudit cu ghimbirul şi turmericul

Egiptenii mestecau seminţele de cardamon pentru a-şi curăţa dinţii, în timp ce indienii foloseau acest condiment ca remediu împotriva obezităţii. Studiile recente au arătat că, împreună cu alte mirodenii, poate ajuta digestia, dar este şi o soluţie eficientă pentru respiraţia urât mirositoare.

Cardamonul este o plantă înrudită cu turmericul şi ghimbirul, cunoscută încă din Antichitate de egipteni şi nu numai de ei.

Indienii, de exemplu, foloseau cardamonul pentru tratarea obezităţii şi a problemelor digestive. Studiile recente au arătat că, într-adevăr, mirodenia are efecte gastro-protective, ajutând inclusiv în vindecarea ulcerelor gastrice. Beneficiile cardamonului nu se reduc doar la problemele digestive. Mirodenia este un remediu foarte eficient împotriva respiraţiei urât mirositoare, ucigând bacteriile şi prevenind formarea cariilor dentare.

Studii recente au mai arătat că extractele din cardamom sunt eficiente împotriva bacteriilor patogene orale, precum Streptococcus mutans şi Candida albicans, potrivit agerpres.ro.

Potrivit aceleiaşi surse, prin conţinutul mare de mangan mirodenia este importantă pentru funcţionarea normală a sistemului nervos şi a creierului şi joacă un rol important în absorbţia calciului şi reglarea zahărului din sânge. Studiile au arătat că poate fi un tratament naturist eficient pentru scăderea tensiunii arteriale, asigurând astfel sănătatea inimii şi a rinichilor.

Cardamomul poate fi, de asemenea, de ajutor pentru persoanele cu probleme respiratorii, precum astmul. Conţinutul ridicat de mangan îl face o alegere bună şi pentru diabetici.

Astfel, un studiu clinic a constatat ca persoanele cu diabet zaharat care au avut niveluri mai ridicate de mangan în sânge au fost mai protejate de colesterolul „rău“ – LDL - decât cele cu niveluri mai mici. Toate acestea împreună arată că acest condiment este eficient în combaterea debutul diabetului.

Studii efectuate asupra unui număr de condimente pentru a descoperi fenolii din compoziţia lor şi proprietăţile antioxidante, au arătat în ceea ce priveşte cardamomul că acesta conţine un nivel ridicat de flavonoizi şi intensifică semnificativ activităţile enzimatice, antioxidante şi inhibă creşterea celulelor cancerului de colon.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite