Calmează tusea cu siropuri făcute în casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Siropurile preparate de tine în casă, din ingrediente sută la sută naturale pot fi chiar mai bune decât cele îmbuteliate, de la farmacie.


Siropurile de tuse din farmacii conţin, pe lângă substanţa de bază care are rolul de a reduce inflamaţia, de a fluidifica secreţiile astfel încât să poţi să expectorezi, şi alte ingrediente mai puţin sănătoase, precum conservanţi, îndulcitori şi alte E-uri.

Siropul de ceapă

Pe lângă antioxidanţii care stimulează „armele“ naturale ale organismului, ceapa posedă şi proprietăţi antibacteriene. Pentru a prepara siropul, ai nevoie de şase cepe albe care se toacă şi se lasă la bain-marie împreună cu o jumătate de cană de miere, timp de două ore. La final, amestecul rezultat se trece printr-o sită, ca să rămână doar lichidul, adică siropul. Ia câte o linguriţă de fiecare dată când simţi nevoia.

Siropul din cuişoare

Cuişoarele au capacitatea de a „amorţi“ durerile, ceea ce are un efect liniştitor asupra durerilor în gât şi tusei. Siropul se prepară simplu: se lasă la macerat în frigider cinci sau şase cuişoare în 250 ml de miere pe parcursul unei nopţi. A doua zi, este suficient să scoţi cuişoarele şi siroul este gata pentru a fi consumat. 

Gargara cu sare sau cu bicarbonat de sodiu elimină bacteriile

O soluţie simplă pentru atenuarea durerilor în gât o reprezintă gargara cu sare. O poţi face de mai multe ori pe zi, de câte ori este necesar. Se pune o linguriţă de sare în 250 ml de apă fiartă. Odată ce s-a răcit acest amestec, poate fi utilizat sub formă de gargară la fiecare două-trei ore. Eficienţa procedurii este dată de calităţile antibacteriene ale sării, care va limita proliferarea bacteriilor responsabile cu inflamarea mucoasei gâtului.

O alternativă este gargara cu bicarbonat de sodiu. Asemenea sării, bicarbonatul permite îndepărtarea bacteriilor fără efecte nocive asupra sănătăţii. Totodată, bicarbonatul de sodiu face bine şi danturii. 


Citeşte şi:

Cele mai bune uleiuri vegetale pentru fiecare tip de piele

Sophia Loren a dezvăluit că secretul frumuseţii ei la 79 de ani îl reprezintă băile frecvente în ulei de măsline. Dar sunt şi alte tipuri de uleiuri care întreţin frumuseţea şi strălucirea pielii, întârziind semnele îmbătrânirii.

Ceaiul negru, energizantul natural care te pune în mişcare

Ceaiul negru este  recunoscut mai ales pentru proprietăţile sale antioxidante, acesta îmbunătăţind în acelaşi timp modul de funcţionare al inimii, aliat în lupta împotriva colesterolului şi sursă de energie.

Beneficii neştiute ale ceaiului verde

Ai nevoie de ceva care să te energizeze şi să te ajute să te concentrezi? Nu te grăbi să bei o cafea! Ceaiul verde are aproape acelaşi efect şi este un ajutor de nepreţuit pentru sănătate.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite