Broccoli, sursa ta de sănătate

Broccoli, sursa ta de sănătate

Broccoli îmbunătăţeşte digestia.

Broccoli este leguma pe care foarte puţini oameni preferă să o includă în alimentaţia lor. Dar, vei fi surprinsă să auzi că această legumă verde are nenumărate beneficii pentru sănătate şi este excelentă pentru persoanele care vor să slăbească.

Ştiri pe aceeaşi temă

Broccoli este rudă apropiată cu varza şi conopida, care sunt consumate crude sau în salate. Pentru că astăzi vorbim despre broccoli, trebuie să ştii că este sursă bogată de vitaminele B6, C şi K, potasiu, mangan, fosfor, folaţi, calciu şi seleniu.

Conţine, de asemenea, glucozinolaţi, fitonutrienţi, flavonoide şi diferiţi compuşi antioxidanţi. Datorită tuturor substanţelor nutritive pe care le conţine, broccoli are capacitatea de a preveni diferite tipuri de cancer, reduce colesterolul, îmbunătăţeşte sistemul digestiv, detoxifică organismul, întăreşte sistemul imunitar, protejează pielea etc.

Iată care sunt cele mai importante beneficii ale consumului de broccoli asupra sănătăţii:

Protejează ficatul

Broccoli poate creşte nivelurile de enzime de detoxifiere şi protejează ficatul de daune. În plus, poate fi prevenită şi insuficienţa hepatică. De asemenea, s-a descoperit că prin consumul de broccoli este prevenită boala de ficat gras, care este foarte comună în rândul oamenilor de toate vârstele.

Îmbunătăţeşte digestia

Broccoli previne cancerul de colon prin reducerea inflamaţiei din organism şi, implicit, colon. Dacă suferi de indigestie, include broccoli în alimentaţia zilnică pentru a îmbunătăţi sănătatea intestinală.

Descoperă alte beneficii ale acestei legume pe clickpentrufemei.ro. 

 

„Bătălia” alimentelor: conopidă vs broccoli

Budincă de paste cu broccoli

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: