Beneficiile consumului de cireşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Beneficiile consumului de cireşe: ajută la slăbire, reglează somnul şi pot preveni unele forme de cancer FOTO: Shutterstock
Beneficiile consumului de cireşe: ajută la slăbire, reglează somnul şi pot preveni unele forme de cancer FOTO: Shutterstock

Beneficiile consumului de cireşe sunt numeroase şi susţinute de studii ştiinţifice. Aceste fructe dulci specifice lunii mai sunt pline de vitamine şi aduc organismului nutrienţi esenţiali, totul cu foarte puţine calorii. Aşadar, consumaţi cireşe cu încredere dacă sunteţi la cură de slăbire.

Cireşele sunt o sursă excelentă de melatonină, hormon care ajută la reglarea somnului, şi polifenol, un compus care ajută la prevenirea cheagurilor de sânge.

De asemenea, cireşele conţin vitamine (betacaroten, vitamina C, vitamina K, vitamine din complexul B), minerale (potasiu, magneziu) şi antioxidanţi, cu rol deosebit de important în menţinerea sănătăţii.
 

Beneficiile consumului de cireşe – bune pentru creier

Antioxidanţii din cireşe au efecte benefice asupra funcţiilor cerebrale. Aceştia protejează celulele de stresul oxidativ şi previn astfel apariţia unor boli precum demenţa, Alzheimer sau Parkinson.

În acelaşi timp, cireşele au în compoziţie nutrienţi care protejează vasele de sânge şi previn acumularea de colesterol. Astfel, sunt ţinute la distanţă bolile cardiovasculare precum infarctul sau atacul cerebral.

Beneficiile consumului de cireşe – elimină febra musculară

Cireşele sunt, potrivit specialiştilor, antiinflamatoare naturale care funcţionează asemănător cu medicamentele prescrise de doctori pentru durerile de dinţi sau de cele apărute după un antrenament intens, aşa numita febră musculară.

Studiile au arătat că cireşele consumate după efort pot ajuta la refacerea rapidă a musculaturii. De asemenea, cireşele sunt recomandate şi bolnavilor de gută, o formă complexă şi foarte dureroasă de artrită.

Beneficiile consumului de cireşe – reduc riscul de cancer la colon

Antocianii din cireşe au efect de diminuarea a celulelor canceroase şi de distrugere a acestora, arată numeroase studii.

Mai mult decât atât, acidul elagic din compoziţia cireşelor ar ajuta la prevenirea şi întârzierea dezvoltării tumorilor maligne, iar fibrele în cantitate mare sunt deosebit de eficiente în prevenirea cancerului de colon sau a celui gastric.

Beneficiile consumului de cireşe – te ajută să slăbeşti

100 de grame de cireşe au o valoare energetică de 48 kcal iar dulceaţa acestora este sigură pentru consum şi pentru bolnavii de diabet.Sucul de cireşe ajută  la eliminarea toxinelor din organism, iar conţinutul ridicat de potasiu conferă un  efect diuretic excelent.

Dieta cu cireşe nu este indicată doar celor care vor să slăbească, ci şi în scop medical, persoanelor care suferă de boli hepatice, celor cu un nivel scăzut de minerale în organism, în caz de oboseală, anemie, afecţiuni biliare. De asemenea printre beneficiile consumului de cireşe se numără şi efectele pozitive observate în cazul copiilor care prezintă deficit de dezvoltare sau creştere.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite