Beneficiile scorţişoarei pentru organism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Beneficiile scorţişoarei pentru organism sunt numeroase, spun nutriţioniştii
Beneficiile scorţişoarei pentru organism sunt numeroase, spun nutriţioniştii

Scorţişoara aduce numeroase beneficii organismului, fiind considerat unul dintre alimentele cu cel mai bogat conţinut de antioxidanţi.

Scorţişoara se găseşte măcinată, sub formă de batoane sau ca ulei esenţial. Printre beneficiile pe care le aduce scorţişoara este faptul că poate stimula memoria. 

Un studiu realizat de un grup de cercetători de la Universitatea americană Wheeling Jesuit a ajuns la concluzia că mai multe persoane care au consumat scorţişoară au avut rezultate mai bune la testele de memorie, faţă de celelalte care au participat la cercetare şi nu au consumat. 

De asemenea, mai multe studii au ajuns la concluzia că printre beneficiile scorţişoarei se numără şi faptul că ar conţine proprietăţi care protejează organismul de diabet. Scorţişoara ar ajuta la echilibrarea glicemiei şi ar stimula producerea de insulina. 

Pe lista de beneficii ale scorţişoarei s-ar număra şi faptul că ajută persoanele care vor să slăbească şi ţin dietă. Cercetările au ajuns la concluzia că scorţişoara are efect în reducerea apetitului şi ţine departe pofta de dulciuri. Potrivit nutriţioniştilor, dacă puneţi un pic de scorţişoară măcinată în ceai, se reduce pofta de mâncare considerabil. 

Beneficiile scorţişoarei. Distruge microbii, te ajută să lupţi împotriva răcelii

Se mai spune despre scorţişoară că ar avea o cantitate importantă de antioxidanţi, care ar ajuta la îndepărtarea stresului. De asemenea, ar fi benefică şi în cosmetică, în menţinerea unui ten tânăr. Însă printre cele mai importante beneficii pe care le aduce scorţişoara organismului ar fi faptul că întăreşte sistemul imunitar. 

Mai exact, scorţişoara ar avea proprietăţi antivirale şi antimicrobiene. În combinaţie cu mierea de albine ar fi de ajutor în combaterea răcelei şi a gripei. De asemenea, uleiul de scorţişoară distruge microbii, chiar şi pe cei care sunt rezistenţi la antibiotic. De asemenea, uleiul de scorţişoară ar aduce beneficii şi atunci când apar dereglări intestinale. 

În ceea ce priveşte efectele negative, scorţişoara ar putea produce, în foarte rare cazuri, alergii. De asemenea, nutriţioniştii mai recomandă ca scorţişoara să nu fie consumată în cantităţi mari şi nu în perioade lungi de timp.  

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite