Beneficiile consumului de corcoduşe

Beneficiile consumului de corcoduşe

Corcoduşele sunt bogate în vitamine. FOTO: codrudepaine.ro

O scurtă analiză a beneficiilor consumului de corcoduşe pare un lucru banal, dat fiind că acest de tip de fructe sunt omniprezente în mediul rural, însă şi în anumite zone cu arbori din oraşele mari, ceea ce nu trebuie să ducă la înlăturarea grila noastră de alimente în perioada de sfârşit de primăvară, început de vară.

Ştiri pe aceeaşi temă

Corcoduşul este o specie de plante care aparţine genului Prunus, fiind originar din centrul şi estul Europei, însă regăsindu-se de timpuriu în sud-vestul şi centrul Asiei. Acest timp de arbore înfloreşte timpuriu primăvară fiind printre primii copaci ale căror fructe se coc.

Corcoduşele sunt bogate în vitamine din grupul B, vitamina C, proteine, zaharuri, substanţe minerale (potasiu, fier, magneziu, calciu, fosfor) şi o mare cantitate de acid citric. Sub formă de compot, suc sau gem, ele nu trebuie să lipsească din dieta noastră de vară. Corcoduşele conţin multă apă şi foarte puţine calorii, de aceea sunt recomandate în curele de slăbire mai ales sub formă de suc proaspăt.

Corcoduşele sunt folositoare tuturor pentru că ajută la revigorarea şi tonificarea organismului. corcoduşele aduc beneficii în afecţiunile respiratorii acute sau în bolile stomacului. Compresele din acest suc, amestecat cu apă şi camfor, pot fi folosite pentru cicatrizarea rănilor.  

Fosforul şi magneziul din compoziţia corcoduşelor ajută la îmbunătăţirea memoriei, a funcţiilor sistemului nervos şi în acelaşi timp susţin puterea de concentrare a persoanelor. De asemenea, unii specialişti susţin că şi sâmburii acestor fructe sunt buni pentru calmare şi relaxare, fiind recomandată arderea acestor sâmburi în care camera în care doriţi să petreceţi o parte din timp.

Corcoduşele pot fi consumate şi pregătite în diverse moduri: crude, prin producerea de compoturi sau prin folosirea pentru acritul diferitelor preparate culinare. De asemenea, acestea pot reprezenta fructele de bază pentru cei care vor să-şi facă propria ţuică.

Citeşte şi:

Cinci fructe recomandate primăvara pentru un corp sănătos

Odată cu venirea primăverii, cel mai bogat sezon al anului în alimente proaspete, este recomandat să consumi produse bogate în substanţe nutritive, mai ales fructe care să-ţi ofere energia zilnică necesară pentru a face faţă cu brio încercărilor cotidiene.

Grepfrutul, un aliment care poate fi folosit în realizarea a numeroase reţete culinare

Fructele de grepfrut nu reprezintă doar o alternativă de gustare potrivită pentru micul-dejun al „campionilor”, numeroşi bucătari fiind de părere că acest produs poate fi întrebuinţat în realizarea salatelor de fructe a sosurilor sau ca aliment de bază în anumite reţete culinare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările