Beneficiile cafelei verzi pentru sănătate

Beneficiile cafelei verzi pentru sănătate

Beneficiile cafelei verzi

Nutriţioniştii spun că există numeroase beneficii ale cafelei verzi pentru sănătate. De asemenea, se pare că aceasta este de mare ajutor în afecţiuni precum obezitatea sau diabetul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cafeaua verde, crudă, neprăjită şi neprocesată sau neprelucrată termic, are o aromă mult mai intensă şi are un gust care seamănă mai mult cu un ceai. Potrivit nutriţioniştilor, există numeroase beneficii ale cafelei verzi pentru sănătate. 
 
Cafeaua verde este bogată în acid clorogenic, substanţa care reduce considerabil absorbţia de zahăr în corp. Prin prăjirea cafelei, această substanţă se reduce considerabil. 
 
Pe lista de beneficii ale cafelei verzi mai trebuie trecut faptul că are un conţinut important de antioxidanţi, care luptă împotriva radicalilor liberi şi previn cancerul. Se spune chiar că există un nivel mai mare de antioxidanţi în cafeaua verde decât în ceaiul verde. Mai exact, o cană de cafea măcinată furnizează organismului aproximativ 400 mg de antioxidanţi, din care în jur de 150 mg sunt polifenoli.
 
De asemenea, un alt beneficiu al cafelei verzi este şi faptul că reglează metabolismul, vă ajută în curele de slăbire şi este ca un tonic pentru activitatea cerebrală. Există studii care spun că printre beneficiile cafelei verzi se numără şi faptul că este un dezinfectant natural şi ajută organismul să lupte cu viruşii, are efect antiinflamator, antiretic şi antiseptic. 
 

Beneficiile cafelei verzi pentru sănătate. Cât de mult ajută la slăbit 

Beneficiile cafelei verzi le pot cunoaşte şi cei care au probleme cu colesterolul rău. Se spune despre cafeaua verde că are proprietatea de a creşte în organism colesterolul bun şi să îl scadă pe cel rău. De asemenea, cafeaua verde nu duce la tahicardie, creşterea tensiunii arteriale sau insomnii. 
 
În ceea ce priveşte teoria care se referă la beneficiile cafelei verzi în curele de slăbire, trebuie menţionat faptul că această proprietate a fost popularizată şi recomandată de Doctor Oz în urmă cu aproximativ 4 ani. De asemenea, trebuie precizat că nu toţi specialiştii au fost de acord cu această teorie. 
 
Un studiu publicat în Diabetes Metabolic Syndrome and Obesity Journal, realizat de cercetători de la Universitatea Scranton, din Statele Unite, ar fi demonstrat faptul că în 12 săptămâni mai multe persoane cu probleme de greutate ar fi slăbit în jur de 10% din greutatea corpului, după ce au inclus şi cafea verde în dietă.
 
 „În timpul studiului, participanţii au fost monitorizaţi şi s-a observat numărul total de calorii pe care îl consumă în fiecare zi. Am ajuns la concluzia că acidul clorogenic conţinut de boabele de cafea verde este cel care grăbeşte procesul de slăbire”, a declarat conducătorul studiului, Joe Vinson, profesor în cadrul Universităţii Scranton, Statele Unite. 
 
Nu se recomandă mai mult de două căni de cafea verde pe zi şi de preferat în prima parte a zilei. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările