Beneficiile apei pentru organism. Cum poţi slăbi cu opt pahare de apă pe zi

Beneficiile apei pentru organism. Cum poţi slăbi cu opt pahare de apă pe zi

Apa ajută la menţinerea tonusului muscular, conferindu-le muşchilor capacitatea lor naturală de a se contracta şi prevenind deshidratarea. FOTO Shutterstock

Oricât de incredibil ar părea, apa este cel mai important şi poate chiar singurul „ingredient magic“ care ajută la eliminarea kilogramelor în plus şi la menţinerea unui mase corporale adecvate. Apa suprimă pofta de mâncare în mod natural şi ajută organismul să metabolizeze grăsimea acumulată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Studiile au arătat că o scădere a consumului de apă va duce la acumulări de grăsimi, în timp ce o creştere a consumului de apă poate reduce formarea acestora, iar asta pentru că rinichii nu pot funcţiona corect fără suficientă apă. Atunci când nu funcţionează la capacitate normală, o parte din sarcina lor este preluată de ficat. Una dintre principalele funcţii ale ficatului este să metabolizeze grăsimea în energie utilizabilă pentru organism. Dar dacă ficatul trebuie să îndeplinească o parte din munca rinichilor, nu poate opera la capacitate maximă. Ca urmare, se metabolizează mai puţină grăsime, ceea ce face ca o cantitate mare să rămână în organism.

Un consum optim de apă previne retenţia de lichide

Atunci când organismul nu primeşte suficientă apă, percepe acest lucru ca o ameninţare pentru supravieţuire şi încearcă să reţină fiecare picătură de apă. Astfel, apa este stocată în spaţii extracelulare, de aceea putem remarca o uşoară inflamare a picioarelor şi a mâinilor.

Cel mai bun mod de a depăşi problema retenţiei de apă este de a-i oferi organismului ceea ce are nevoie: multă apă. Numai atunci apa stocată va fi eliberată.

Dacă această problemă este una constantă, excesul de sare ar putea fi de vină. Corpul poate tolera sodiul numai într-o anumită concentraţie. Cu cât este consumată mai multă sare, cu atât organismul va trebui să păstreze mai multă apă pentru a o dilua. Aşadar, pentru a scăpa de sarea nedorită trebuie doar să bei şi mai multă apă.

Persoanele supraponderale au nevoie de o cantitate mai mare de apă decât cele care nu au probleme cu greutatea.

Apa ajută la menţinerea tonusului muscular, conferindu-le muşchilor capacitatea lor naturală de a se contracta şi prevenind deshidratarea.

Apa ajută organismul să elimine resturile din corp. În timpul pierderii în greutate, organismul trebuie să se debaraseze de mult mai multe resturi, adică trebuie să se descotorosească de toată grăsimea metabolizată. Iar o cantitate adecvată de apă ajută la acest proces.

Mai mult, apa ajută la ameliorarea constipaţiei. Atunci când organismul nu are suficient de multă apă, îşi trage această resursă din alte surse interne, colonul fiind sursa primară. Rezultatul? Constipaţie. Dar atunci când o persoană bea destul de multă apă, intestinul funcţionează cât se poate de normal.

Cu cât mai multă apă, cu atât mai bine

Aşadar, cât de multă apă trebuie să bem? În medie, o persoană ar trebui să bea opt pahare cu apă, adică aproximativ doi litri de apă. Asta ne spune toată lumea. În cazul persoanelor supraponderale, este necesar un pahar suplimentar de apă pentru fiecare 11 kilograme de grăsime în exces. De asemenea, cantitatea de apă ar trebui să crească dacă apa băută este prea caldă sau prea rece sau dacă depui efort fizic.

FOTO Shutterstock

De preferat ar fi ca apa băută să fie rece, pentru că este absorbită în organism mult mai repede decât apa caldă. Unele dovezi arată că apa rece poate ajuta la arderea caloriilor.

Pentru a beneficia de efectele miraculoase ale apei, ar trebui să urmaţi următorul program de consum:

  • dimineaţa beţi un litru de apă pe parcursul a 30 de minute

  • la prânz alt litru de apă ar trebui să fie consumat în cam acelaşi număr de minute

  • seara un litru de apă să fie băut între ora cinci şi şase.

Atunci când organismul are destul de multă apă pentru a funcţiona optim, fluidele din interior sunt perfect echilibrate, adică s-a atins „punctul culminant“. Ce înseamnă acest lucru?

  • funcţia glandei endocrine se îmbunătăţeşte

  • retenţia de apă este atenuată, din moment ce apa stocată este pierdută

  • mai multă grăsime este folosită drept „combustibil“ pentru că ficatul are liber la a metaboliza grăsimile stocate

  • revine setea naturală

  • există o pierdere a senzaţiei de foame aproape peste noapte.

Dacă nu bei suficientă apă, fluidele din interiorul organismului vor intra într-un dezechilibru, ceea ce poate duce la retenţia de lichide, creştere neaşteptată în greutate şi pierderea senzaţiei de sete. Remediul în cazul acesta este să încerci să ajungi la un nou „punct culminant”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările